NIEUWSSennheiser

Sennheiser HD 660S2: open over-ear hoofdtelefoon

De Duitse hoofdtelefoonfabrikant Sennheiser heeft een nieuwe open over-ear hoofdtelefoon gelanceerd genaamd HD 660S2. Naar eigen zeggen breidt de vernieuwde HD 660S2 de capaciteiten van de 600-productlijn uit en deze productlijn vormt al jarenlang de benchmark voor hoogwaardige audiofiele hoofdtelefoons. Sennheiser levert een symmetrische en asymmetrische kabel mee met de HD 660S2.

Sennheiser HD 660S2

Sennheiser reageert volgens het persbericht op de feedback van de hificommunity door een hoofdtelefoon te creëren die een geslaagd evenwicht weet te vinden tussen detail van referentieniveau en een meeslepende frequentierespons. De hoofdtelefoon biedt een spectaculair gehoor met een grotere intensiteit van verbeterde sub-bas tuning en onttrekt daarmee een dynamische impact en emotie aan de favoriete opnames van de audiofanaat. De vernieuwde akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat je muziek op een heerlijke, frisse manier helemaal opnieuw kunt ervaren.

Sennheiser HD 660S2: de diepgang en het drama waar audiofielen naar snakken

Een geliefde klassieker verbeteren en tegelijk zijn sterkste trekken bewaren: dat was de uitdagende opgave, die startte bij het laagste eind van de frequentiegrafiek. De warme baskarakteristieken van de HD 660S2 gaan perfect samen met zijn zijdezachte trebleprestaties en zijn typische vocale aanwezigheid, waardoor het timbre en het unieke karakter van elk instrumentdeel eruit kunnen springen.

Over het hele frequentiespectrum heen levert de HD 660S2 een verfijnde luisterervaring dankzij de verbeterde transducer-luchtstroom en een verfijnde stemspoel. Van donderende, aanzwellende pauken tot pompende EDM-uithalen: zelfs de meest kritische audiofielen zullen de diepte en nuance van lagefrequentiepassages merken, die een dramatische flair toevoegen aan elk muziekgenre. Zo worden luisteraars finaal verwend met een diepere, helderdere bas zonder dat ze daarvoor het uitvoerige detail moeten opofferen waarvoor de serie bekendstaat.

Door het gewicht van de spoel van de driver te verminderen verbetert de impulsrespons, waardoor hyperrealistische texturen op het voorplan komen bij de reproductie van elke performance. De algemene ervaring is zachter en warmer dan bij de originele HD 660S dankzij een afstemming die de afstanden tussen de geselecteerde pieken en dalen reduceert. De algemene impedantie komt overeen met die van de HD 600 en HD 650, bij een audiofiel-vriendelijke 300 Ohm, voor een goede dynamiek en lage vervorming.

Sennheiser HD 660S2: gepast voor de lange duur

De HD 660S2 werd ontworpen in Duitsland en wordt vervaardigd in de geavanceerde productiefaciliteit in Ierland. Hij blijft trouw aan de klemtoon die de serie legt op kwalitatief en functioneel design door gebruik te maken van materialen die bijdragen aan de hifi-ervaring. Pluchen oorkussens en een zachte hoofdbandvoering plaatsen de herwerkte 300 Ohm transducers op een optimale afstand van het oor en zorgen voor een ruim geluidsbeeld met een overvloed aan detail, zelfs voor langdurige muzikale exploraties. De transducer-surround laat de resonantiefrequentie zakken van 110 Hz (originele HD 660S) naar 70 Hz voor heftige kickdrums die moeiteloos bewegen. Zelfs de buitenste gaasroosters werden specifiek uitgevoerd om de perfecte impedantie van de luchtstroom te regelen, voor voortreffelijke open-back luistersessies.

Sennheiser HD 660S2: symmetrisch of asymmetrisch aan te sluiten

De HD 660S2 is zo veelzijdig dat hij zowel op vintage klassiekers als moderne oplossingen kan worden aangesloten en wordt geleverd met twee 1,8 meter lange kabels die door de gebruiker kunnen worden losgekoppeld en die respectievelijk eindigen op een 6,35 millimeter single-ended stereo- en een 4,4 millimeter balanced stereo-jackaansluiting. Een 6,35 mm naar 3,5 millimeter adapter is eveneens inbegrepen voor gebruik met populaire hifi-apparatuur van DAC-versterkers, DAP’s en specifieke versterkers zoals de Sennheiser HDV 820. Specifieke bronzen accenten ronden de elegante jet-black afwerking af. Een beschermende opberghoes wordt meegeleverd.

Sennheiser HD 660S2: prijs en en leveringsinformatie

De Sennheiser HD 660S2 zal wereldwijd beschikbaar zijn voor pre-ordering vanaf 8 februari 2023 en zal vanaf 21 februari a.s. te koop zijn. De verkoopprijs is net geen 600 euro.


EDITORS' CHOICE