NIEUWS

Zeiler Audio is een nieuw Zwitsers audiobedrijf en voorversterker PR-01 en eindversterker PA-01 zijn de eerste twee producten

Zeiler Audio heeft zijn eerste twee producten gelanceerd. Het in Zwitserland gevestigde audiobedrijf heeft de voorversterker PR-01 en eindversterker PA-01 gelanceerd. Beide toestellen hebben buizen aan boord en zijn handgemaakt in Zwitserland. Voor zover wij weten is de verkoop in de Benelux nog niet geregeld, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Zeiler Audio: ambachtelijke hifiproducten uit Zwitserland

Het portfolio van het nieuwe Zeiler Audio is heel overzichtelijk, t.w. slechts twee nauwkeurig ontworpen buizenversterkers voor veeleisende audiofielen. De PR-01 is een voorversterker en de PA-01 is een eindversterker. Beide toestellen hebben buizen aan boord en een tijdloos ontwerp dat wordt gekenmerkt door strakke zakelijke lijnen zonder tierelantijntjes en een intuĂŻtieve bediening.

De behuizingen van de versterkers zijn met precisie CNC-gefreesd uit massief aluminium om een extreem stevig chassis te vormen. Vervolgens hebben de kasten een parelstraalbehandeling en een geanodiseerde afwerking gekregen en een zeer resistente keramische coating. Beide ontwerpen profiteren van geavanceerde voedingen die op een hangend subchassis zijn gemonteerd om ze mechanisch te isoleren van de audiocircuits.

Andere kenmerken zijn onder meer handmatig op elkaar afgestemde onderdelen om zodat toleranties geen kans krijgen om afwijkingen te veroorzaken. De circuits zijn punt-tot-punt handmatig gesoldeerd. De basis van ieder toestel is een extra grote choke-geregelde voeding met op maat gemaakte stroomtransformatoren, plus cryogeen behandelde interne OFC-koperbedrading. Ingangs- en uitgangstransformatoren van Lundahl isoleren de voorversterker galvanisch van de buitenwereld, waarbij de eindversterker profiteert van Lundahl C-core uitgangstransformatoren.

De PR-01 voorversterker is een single-ended pure triode klasse A circuit. Het biedt een nauwkeurige volumeregeling die zorgt voor optimale kanaalgelijkheid en gevoelige volumeaanpassingen aan de onderkant van het bereik. De PR-01 heeft vier ingangen, waaronder een ingang voor MM-elementen met verschillende gevoeligheden. De versterker maakt ook gebruik van veelgebruikte buizen, d.w.z. types 12AX7  en ECC83 zodat vervanging in de toekomst geen uitdaging zou moeten opleveren.

De 2 x 10 Watt single-ended PA-01 eindversterker is gebaseerd op een triodeconfiguratie en gebruikt in elke eindtrap een buis van het type KT150 en een buis van het type 12AX7/ECC83. De gebruiker kan een luidspreker tussen vier en acht Ohm aansluiten en op verzoek kan Zeiler de PA-01 ook geschikt maken voor een impedantie van 16 Ohm.

Oprichter en eigenaar van Zeiler Audio, Ralf Zeiler, verklaart: “de klanten van Zeiler zijn enthousiast over de succesvolle synthese van buitengewone muzikale ervaringen, tijdloos elegant design en perfect vakmanschap gemaakt in Zwitserland. land met zo'n geweldige audiogeschiedenis. Persoonlijk ben ik een grote fan van vintage Tannoy-luidsprekers  met Tannoy Lockwood-monitorluidsprekers uit de jaren 60 die uit dienst zijn genomen bij Trident Studios in Londen.Dus ik weet al dat Zeiler-versterkers zeer geschikt zijn voor Britse luidsprekers.”

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie in welke markt de PA-01 en PR-01 zich bevinden - op Engelstalige websites zagen wij prijzen genoteerd staan van circa 30.000 Britse ponden per apparaat.

Zeiler Audio PR-01, voorversterker: technische specificaties 

  • Geplaatste buizen: 4 x 12AX7/ECC83/ECC803S/E83CC/7025
  • Ingangen:1 x Phono MM, 2 x AUX/Line, 1 x AUX/High Gain (voor vintage apparatuur)
  • Ingangsimpedantie: 47 kOhm (Phono MM) / 1 M? (andere ingangen)
  • Uitgangen: 1 x Direct/RCA, 1 x gebalanceerd/XLR, 1 x ongebalanceerd/RCA, 1 x tape rec/RCA
  • Stroomverbruik: 16 Watt
  • Afmetingen (B x H x D): 373 x 113 x 360 millimeter
  • Gewicht: 11,6 kilogram

 

Zeiler Audio PA-01, stereo eindversterker: technische specificaties 

  • Type schakeling: open lus single-ended eindversterker werkend in pure klasse A
  • Uitgangsvermogen: 2 x 10 Watt
  • Ingangsimpedantie: 470 kOhm
  • Nominale belastingsimpedantie: 4 tot 8 Ohm of op verzoek 8 tot 16 Ohm
  • Buizen: 2 x 12AX7/ECC83 / 2 x KT150
  • Stroomverbruik: 180 Watt
  • Afmetingen (B x H x D): 480 x 113 x 360 millimeter
  • Gewicht: 22,2 kilogram

EDITORS' CHOICE