Lyngdorf presenteert luidsprekers Cue-100, D-60 en CS-2

Het Deense audiobedrijf Lyngdorf heeft een drietal nieuwe luidsprekers gepresenteerd die zijn zijn ontworpen voor totaal verschillende toepassingsgebieden. De Cue-100 is een compact tweeweg model, de D-60 is gemaakt voor inbouw in een muur en ten slotte de CS-2 is gemaakt voor plaatsing in meubels, zoals een buffetkast of een plek in een kastenwand. 

Lyngdorf Cue-100: tweeweg monitormodel

De nieuwe Cue-100 van Lyngdorf combineert volgens de fabrikant hoge prestaties met een elegant design. De klant heeft de keuze uit twee behuizingskleuren, drie extra afwerkingen en vijf verschillend gekleurde, optionele stoffen hoezen van het Deense bedrijf Gabriël. Als de Cue-100 zou worden aangestuurd door een TDAI versterker van Lyngdorf wordt het beste resultaat gehaald vanwege de RoomPerfect techniek in de versterker die de luidspreker aanpast aan de ruimte

De Cue-100 heeft woofers van het eveneens Deense bedrijf Purifi, die dankzij de “Neutral Surround Geometry” extreem weinig vervorming zouden bieden. Bovendien werkt een Air Motion Transformer van Lyngdorf als tweeter in de luidsprekers.

Lyngdorf D-60: inbouwluidspreker voor in de muur

Als luidspreker met de hoogste veerkracht, gevoeligheid en mogelijk geluidsdrukniveau van de Discreet-serie, presenteert Lyngdorf ook de inbouwluidspreker D-60, die volgens de ontwerpers bijzonder geschikt is voor gebruik in thuisbioscoop- en surroundopstellingen. De tweeter is uitgerust met een sterkere magneet en twee bijzonder platte midrange -drivers. Voor de laagweergave is bijstand van een subwoofer aanbevolen.

Lyngdorf CS-2: luidspreker om in een kast te plaatsen

Na de in 2020 gepresenteerde CS-1 lanceert Lyngdorf nu met de CS-2 weer een luidspreker, die speciaal gebouwd is voor plaatsing in meubels zoals buffetkasten of een kastenwand. Met de basreflexpoort naar voren gericht en de tweeter schuin, zou de CS-2 bijzonder geschikt zijn voor een dergelijke plaatsing. Volgens de fabrikant is drivertechnologie gebaseerd op de CS-1 en wordt deze onder meer gekenmerkt door een meer dan gemiddelde laagweergave. Vergeleken met de CS-1 is de nieuwe CS-2 kleiner en met een diepte van 20 centimeter dus makkelijker te plaatsen moeten zijn.

Zowel de compacte speaker Cue-100 als de inbouwspeaker D-60 van Lyngdorf zijn vanaf maart 2023 verkrijgbaar, de nieuwe CS-2 vanaf april 2023. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

 

MERK

EDITORS' CHOICE