NIEUWSVelodyne

Velodyne neemt nieuwe subwoofers mee naar ISE2023

De Duitse bouwer van subwoofers Velodyne zal twee nieuwe productlijnen van subwoofers meenemen naar de ISE 2023 in Barcelona die vandaag is begonnen en zal duren tot 3 februari. In standnr. 2F120 zullen de leden van de nieuwe productlijnen Deep Waves en VI-Q voor het eerst getoond worden aan het publiek. Velodyne zal ook bestaande modellen tonen waarvan een aantal in nieuwe kleuren verkocht gaan worden.

Velodyne subwoofers

De nieuwe subwoofers van de productlijn Deep Waves van het Duitse Velodyne Acoustics heeft twee leden, t.w. een model met een driver van 10 inch en een model met een driver van 12 inch. De nieuwe VI-Q productlijn heeft drie leden, de kleinste is 10 inch, de middelste 12 inch en de grootste is 15 inch. All dese nieuwe modellen kunnen worden geconfigureerd en bediend met een app genaamd iWoofer.

De Deep Waves subwoofers kunnen volgens de fabrikant een hoge geluidsdruk produceren. Naar eigen zeggen is gebruik gemaakt van de ervaring die de ontwerpers hebben opgedaan bij de constructie van de veel kleinere MicroVee X productlijn. De actieve dribver straalt naar voren en krijgt bijstand van twee passieve radiatoren die aan weerszijden zijn geplaatst.

De Deep Waves 10 inch subsoofer heeft een klasse D versterker aan boord die 350 Watt RMS kan leveren. Het 12-inch model gaat tot 400 Watt. De spreekspoel heeft een diameter van 2,5 inch. De conus is gemaakt van een papiercomposiet substantie. De behuizing is van MDF gemaakt.

De drie leden van de VI-Q productlijn hebben een gesloten behuizing en een driver met een conus gemaakt van koolstof die wordt aangedreven door een spreekspoel van drie inch. Met de iWoofer app heeft de gebruiker een 25 bands parametrische equalizer tot zijn beschikking. De klasse D versterkers zijn nog wat krachtiger dan die in de Deep Waves modellen. Het 15 inch model heeft een klasse D versterker die 650 Watt kan leveren en dat geeft een maximum SPL van 120 dB. De schakelende voeding heeft 2 x 25 A / 650 V MOSFET halfgeleiders aan boord. De behuizing van de VI-Q series heeft een 21-laags multiplex frontpaneel dat 50 millimeter dik is.

Velodyne zal ook bestaande modellen meenemen zoals de Deep Blue (DB) 8, voor het eerst in een witte uitvoering en de MicroVee X, voor het eerst in een zwarte uitvoering.

Dan heeft Velodyne ook nog subwoofers voor inbouw in een muur. Dat zijn de in-wall modellen SC-IW-600 X (voorzien van twee drivers van ieder 6,5 inch)  en IW-800X (die twee drivers van ieder acht inch aan boord heeft). Dit zijn passieve modellen waar Velodyne prototypes van een tweetal versterkers genaamd SC 1500 en SC750 voor zal meenemen.

Adviesprijzen Velodyne subwoofers, diverse modellen

Deep Waves 10 inch: 1.699 euro
Deep Waves 12 inch: 1.899 euro
VI-Q 10 inch: 1.799 euro
VI-Q 12 inch: 1.999 euro
VI-Q 15 inch: 2.499 euro
Impact X 15 inch: 1.599 euro


EDITORS' CHOICE