NIEUWS

Totaldac lanceert DA-converters D1-Unity, D1-Triunity en D1-Sublime

Het Franse audiobedrijf Totaldac heeft een drietal nieuwe DA-converters gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip is de Totaldac D1-Sublime die uit maar liefst vier kasten bestaat. Alledrie modellen hebben de nieuwe Unity DAC-architectuur van het Franse bedrijf als basis.

Totaldac D1: basisarchitectuur

De Unity-architectuur is volgens opgave van Totaldac ontworpen om een betere distributie van het kloksignaal, een lagere jitter, een lagere R2R-voedingsrailimpedantie en minder ruis in het digitale gedeelte van de DA-converter mogelijk te maken.

De analoge eindtrap van de nieuwe DA-converters is ook volledig nieuw en is opgbouwd uit louter discrete componenten. Het uitgangsniveau is hoog, d.w.z. 3,5 Volt op de ongebalanceerde uitgang en 7 Volt op de gebalanceerde uitgang met in beide gevallen een lage uitgangsimpedantie zodat een willekeurige versterker gemakkelijk kan worden aangestuurd.

Totaldac D1-Unity

De D1-Unity heeft volgens de ontwerpers ongeveer 150 componenten die zijn geüpgraded of toegevoegd in vergelijking met zijn voorganger. Eventueel kan optioneel ook een streaming-module worden toegevoegd, waardoor de Totaldac D1-unity een Roon Ready DA-converter en streamer wordt.

Totaldac D1-Triunity

De D1-triunity profiteert van de nieuwe Totaldac Unity-architectuur met ongeveer 290 componenten die zijn geüpgraded of toegevoegd aan de circuits. De D1-Triunity is een D1-Unity, maar dan met drie R2R-ladders per kanaal in plaats van één, hetgeen volgens de fabrikant een lagere ruis en betere weergave van details oplevert.

Totaldac D1-Sublime

De Totaldac D1-Sublime DAC heeft ook de nieuwe Totaldac Unity DAC-architectuur, met ongeveer 680 componenten die zijn geüpgraded of toegevoegd. De D1-Sublime bestaat uit vier kasten, t.w. twee D1-Triunity DAC's in monoconfiguratie met een speciale editie reclocker. Dan is er nog een aparte voeding. Alle nodige verbindingskabels om de kasten met elkaar te verbinden worden meegeleverd.

Meer weten over de techniek of de prijs? Kijk dan op de website van Totaldac. 


EDITORS' CHOICE