NIEUWSJBL

De Bar 1300 is de meest geavanceerde soundbar van JBL tot nu toe

Audiomerk JBL heeft de Bar 1300 aangekondigd, een soundbar inclusief draadloze subwoofer. De Bar 1300 heeft o.a. zes omhoog gerichte drivers ter ondersteuning van Dolby Atmos en DTS:X 3D surround sound. Dan zijn er ook nog twee afneembare draadloze surround luidsprekers. In de loop van februari komt de Bar 1300 in de winkel te liggen.

JBL Bar 1300: 11.1.4-kanaals soundbar

De JBL Bar 1300 is een 15-kanaals draadloze 11.1.4-soundbar met in totaal zes omhoog gerichte drivers. Het totale versterkervermogen is 1.170 Watt. Met de unieke MultiBeam-technologie van Harman (JBL’s moederbedrijf), Dolby Atmos en DTS:X 3D-surround sound, creëert de JBL Bar 1300 volgens de fabrikant de ultieme audio-ervaring. De Bar 1300 heeft twee afneembare draadloze surround luidsprekers en een tien inch draadloze subwoofer. De twee afneembare surround luidsprekers werken op batterijen en kunnen ook worden gekoppeld aan een Bluetooth-apparaat om als stand-alone luidspreker te gebruiken. Of koppel ze aan elkaar voor stereogeluid.

Net als de andere soundbars binnen de JBL Bar-serie is de JBL Bar 1300 voorzien van Harman's PureVoice. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van het unieke algoritme van Harman om de spraakhelderheid te optimaliseren, zelfs wanneer luide geluidseffecten het overnemen, zodat filmliefhebbers de meest complexe plot wendingen kunnen volgen.

Muziekliefhebbers kunnen de soundbar ook gemakkelijk verbinden met compatibele luidsprekers en online muziekdiensten via WiFi. Ook kan er worden gebladerd door geïntegreerde muziekplatforms om nieuwe nummers en artiesten te ontdekken via de nieuwe JBL One-app. Met de volledig aanpasbare EQ-instellingen van de nieuwe app kunnen gebruikers hun luisterervaring personaliseren. Koppeling met een stemassistent zoals Alexa, Google Assistant of Siri is ook mogelijk.

Alle soundbars binnen de JBL Bar-serie bieden eveneens toegang tot meer dan 300 online muziekstreamingdiensten via AirPlay 2, Alexa MRM en Chromecast built-in.

De JBL Bar 1300 is in februari 2023 verkrijgbaar voor net geen 1.500 euro.


EDITORS' CHOICE