NIEUWSAudeze

De Audeze Maxwell is een draadloze gamingheadset met magnetostatische drivers

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze heeft een nieuwe draadloos model voor liefhebbers van computerspellen aangekondigd. De nieuwe Maxwell komt in twee versies op de markt, de ene voor het Xbox platform en de andere voor het Playstation platform. De opgegeven accuduur is met tachtig uur indrukwekkend te noemen. Verder heeft de Audeze Maxwell magnetostatische drivers en dat is meer gebruikelijk voor audiofiele bekabelde hoofdtelefoons en niet voor gamingheadsets.

Audeze Maxwell

De Maxwell volgt op de eerdere modellen Mobius, Penrose en LCD-GX in het assortiment gamingheadsets van het in de VS gevestigde Audeze. Het bedrijf maakt echter ook pure hoofdtelefoons voor hoogwaardige muziekweergave en naar eigen zeggen is een deel van de kennis en ervaring verwerkt in de Maxwell, die beschikt over Audeze's eigen vlakke magnetostatische drivers, gemaakt in Californië. Naar eigen zeggen hebben de magnetostatische drivers van 90 millimeter drie keer meer oppervlak dan de drivers van de concurrentie en het resultaat is een betere weergave van details.

De Maxwell komt met een USB-dongle waardoor ultralage latentie wordt gerealiseerd en ondersteuning van bitrates tot 24-bit/96 kHz. Het draadloze bereik en de stabiliteit met lage latentie zijn volgens de fabrikant beide tot drie keer beter dan de Penrose-headset van Audeze, terwijl Bluetooth 5.3 LE (de nieuwste versie) standaard wordt geleverd. Deze versie ondersteunt zowel L3- als L3 Plus-codecs, terwijl SBC, AAC en LDAC ook worden ondersteund. Sluit hem aan via de USB-kabel en je kunt luisteren naar lossless hi-res audio tot 24-bit/96kHz.

De Maxwell heeft actieve ruisonderdrukking aan boord en passieve geluidsisolatie komt dankzij het versterkte tweekamer ontwerp van de gesloten oorschelpen. De afneembare microfoonarm en microfoon zijn gemaakt door Shure. De opgegeven batterijduur zet met tachtig uur een nieuwe norm.

De Maxwell komt in twee varianten. De Maxwell voor Xbox en PC heeft een officiële licentie van Microsoft en wordt geleverd met de eerste automatisch activerende licentie voor Dolby Atmos. De versie Maxwell voor PlayStation en PC mist Atmos, want dat zit niet op de PS5, maar ondersteunt in plaats daarvan PlayStation's eigen Tempest 3D Audio.

Beide versies van de Maxwell ondersteunen Windows, macOS, Android, iOS en Nintendo Switch. Beiden ondersteunen ook functies zoals Game-Chat-mix, gaming-presets en hebben een personaliseerbare multiband-equalizer. Je kunt ook de Audeze HQ gaming-app gebruiken om de headsets verder aan te passen.

Audeze Maxwell: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting komen beide versies van de Maxwell in de loop van januari 2023 op de markt. De prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE