NIEUWSRotel

Rotel lanceert met de S14 zijn eerste geïntegreerde versterker tevens netwerk streamer

Het Japanse audiobedrijf Rotel introduceert met trots de S14 geïntegreerde netwerk streamer. De S14 is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, bluetooth-connectiviteit en het apparaat is voorzien van uitgebreide streaming-functies. Naar verwachting komt de S14 in de loop van het eerste kwartaal van 2023 op te markt.

Rotel S14: alleen luidsprekers toevoegen

Rotel is een Japans familiebedrijf en bouwt voornamelijk tweekanaals en meerkanaals versterkers. De S14 is de eerste streamer van het bedrijf, maar de S14 heeft ook analoge en digitale ingangen, bluetooth-connectiviteit en een tweekanaals klasse AB versterker aan boord. Feitelijk hoeft de gebruiker alleen nog een set passieve luidsprekers nodig om het muziekfeest te laten beginnen.

Het hart van de aan boord geplaatste DA-converter is een 32-bits ESS Sabre DAC-chip. De S14 is Roon Ready en ondersteunt het afspelen van MQA. De voeding is gebouwd rond een overgedimensioneerde ringkerntransformator zoals min of meer gebruikelijk is voor Rotel. De eindtrappen kunnen 80 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 150 Watt aan vier Ohm. De analoge ingang heeft een opgegeven frequentiebereik in 10 Hz tot 100 kHz (+/- 0,5 dB) en een S/R-verhouding 100 dB . De digitale ingang heeft een frequentiebereik 10 Hz tot 90 kHz (+/- 2 dB) en een S/R-verhouding van 98 dB.

Met de S14 kunnen gebruikers rechtstreeks muziek streamen via de RJ-45 LAN-aansluiting of dual band Wifi van populaire streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, Qobuz, Podcasts en duizenden internetradiostations. AirPlay 2 en Google Cast worden ook ondersteund. De S14 heeft stevige en multifunctionele luidsprekeraansluitingen en een hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel.

Het kleurenscherm op het voorpaneel geeft albumillustraties in kleur weer en bevat informatie over de titel, het nummer en de artiest van de geselecteerde audiostreamingdienst. De S14 wordt geleverd met een aluminium IR-afstandsbediening die nieuw is ontworpen voor eenvoudig gebruik.

Rotel S14: prijs en leveringsinformatie

De S14 is vanaf december 2022 in de Verenigde Staten verkrijgbaar in zwart en zilver via erkende dealers van de producten van Rotel. De rest van de wereld volgt kort daarna. De adviesprijs is 2.699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE