NIEUWSiEar Tilburg

Audio Show iEar' 2022: de redactionele awards

De Audio Show iEar' 2022 is doormidden! In 2021 was dat halverwege de zaterdag al, want we zagen toen de tweede showdag doorgestreept worden om aan de destijds geldende overheids-maatregelen te voldoen, maar anno nu is het gelukkig weer een vol weekend, dus we hebben nog een hele zondag te gaan. Anyway, we moeten toch even stilstaan bij het rustmoment tussen beide showdagen, want we (organisatie & media) werden vanavond weer traditioneel getrakteerd op het iEar' diner, wat we -evenzo traditioneel- benut hebben om de drie redactionele awards van de show uit te reiken. Dat delen we alvast hier, morgen zijn we terug met de 9 product awards waar door lezers op gestemd is. Voor de lezers die eraan denken om zondag naar de show te komen: doe er je voordeel mee!

HIFI Awards

Als mediapartner van de show hebben we natuurlijk onze zelfbedachte verantwoordelijkheid om de Audio Show iEar' HIFI Awards uit te delen, in een fraaie tandem tussen de redactie en onze lezers. Laatstgenoemden zijn op de zondag aan de beurt, als we de productprijzen uitreiken, maar al op zaterdag was het aan de redactionele prijzen voor Best Stand, Best Experience en Best Sound. Een panel van onze aanwezige redactieleden had de schone taak om de Awards toe te kennen. Na wikken en wegen kwamen we op de volgende drie winnaars uit.

BEST STAND: SOUND UNITED

Sound United heeft natuurlijk een mooi pakket om uit te kiezen, met klinkende namen als Bowers & Wilkins, Marantz, Rotel, Classé en Denon. Dat maakt op zichzelf nog geen geslaagde stand natuurlijk, maar toch is dat ook gelukt bij deze importeur. Of zo blijkt toch uit de jurywaardering.

Van het fraaie 'Marantz museum' waar je diverse modellen vindt die het bij de product awards goed doen tot de luisterruimtes waar resp. de 800 en de 700 Serie in de spotlight staan, het is goed toeven bij 'SU'. 

BEST EXPERIENCE: DYNAUDIO

De Denen van Dynaudio kwamen in München met de nieuwe Focus serie actieve speakers, dus die mochten ook in Tilburg niet ontbreken. Dat was echter niet het enige wat een rol speelde in de Experience-beoordeling in ruimte Z3. Daar trof je namelijk ook de altijd populaire Special Forty monitoren, die op de show aangestuurd werden door dat ándere merk dat je bij Dynaudio Benelux vindt; Auralic. De Aries G1.1 en Altair G1.1, in dit geval.

Het bleek voor velen een reden om langer te blijven plakken in de ruimte van Dynaudio. Dat in combinatie met de ook bij ons hooggewaardeerde actieve Focus modellen (sla deze review er maar op na) én het feit dat er ruimte was voor verzoeknummers zorgden voor een ervaring die ook onze redactie niet ontgaan is. Waarvan akte.

BEST SOUND: MUSIC 2

Een dikke stapel juryrapportjes, dat is wat de notaris einde middag mocht doorspitten. We willen geen hiërarchisch onderscheid maken tussen de drie awards die we op deze pagina verdelen, maar het mag tegelijkertijd ook geen verrassing zijn dat de categorie Best Sound verreweg het enthousiastst werd ingevuld. We zijn immers de redactie van HIFI.NL/.BE, niet van VT Wonen. 

Voor de Best Sound Award waren de toetsingscriteria onder meer de kwaliteit en de prestaties binnen de prijsklasse, maar ook de toepassing van accessoires en de juiste opstelling voor luisteraars. 

Het is niet de eerste keer, dus what's in a name, maar Music2 mag andermaal de Best Sound Award in ontvangst nemen. Sterker nog, het was de enige luisterruimte op diverse criteria tienen scoorde, bij sommige redacteuren zelfs tweemaal: een 10 voor elektronica, én een 10 voor speakers. Die topscore was dan respectievelijk voor de Van den Hul-componenten in het audiorack, en voor de gigantische Gran Gioia 2x 16 Turbo topmodellen van 400 kilo (per stuk!) van Blumenhofer. Muziek werd gemaakt vanaf een Reed draaitafel, en muziek maakte het.

Je bent ook zondag nog de gehele dag welkom op Audio Show iEar' in het Willem II stadion, niet in de laatste plaats om bovenstaande zelfs eens te gaan ervaren. De deuren zijn ook dan geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De show is gratis, de parking ook, en voor wie met het OV komt staat de pendeldienst op Tilburg CS klaar!


EDITORS' CHOICE