NIEUWSNAD

Jubileummodel NAD C 3050 LE voor het eerst in de Benelux op iEar Audio Show

Sinan Kökbugur | 18 november 2022 | Fotografie Fabrikant | NAD

Een maand geleden hebben wij geschreven over de lancering van de NAD C 3050 LE, een jubileummodel geïntegreerde versterker dat in een gelimiteerde oplage op de markt zal komen. De NAD C 3050 LE heeft een uitgesproken retro uiterlijk maar de versterker heeft louter moderne techniek aan boord. Vandaag is de prijs voor de Benelux bekend geworden en wij hebben de versterker ook even mogen bekijken. NAD’s jubileum model zal voor het eerst aan het publiek in de Benelux getoond worden op de komende iEar Audio Show die plaats zal vinden in Tilburg in het laatste weekend van november.

NAD C 3050 LE: moderne techniek verpakt in een vintagejasje

Audiobedrijf New Acoustic Dimentsion (NAD) bestaat vijftig jaar en om dat feit te vieren heeft het bedrijf de C 3050 LE aangekondigd. De C 3050 LE is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, streaming-functies van NAD’s zustermerk Bluesound en Dirac kamercorrectie. Lees ook ons eerdere artikel over de NAD C 3050 LE.

De letters “LE” in de typeaanduiding staan voor Limited Edition. NAD heeft aangekondigd om slechts 1.972 exemplaren van de C 3050 LE te zullen bouwen (later zal ook een “gewone” versie van de C 3050 LE uitgebracht gaan worden). Vandaag is de prijs voor de Benelux bekend gemaakt, t.w. 2.499 euro en er zullen slechts 175 exemplaren verkocht gaan worden in de Benelux.

Wij hebben de versterker al even mogen bekijken in het hoofdkwartier van de importeur. Daar kregen we tevens te horen dat de C 3050 LE in het laatste weekend van deze maand op de iEar Audio Show luisterklaar opgesteld zal staan verbonden met een paar luidsprekers van Dali van het type Opticon 6. Wie de NAD C 3050 LE in levende lijve wil zien en horen, moet dus in het laatste weekend van november naar het Willem II stadion in Tilburg gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE