NIEUWSShanling

Shanling M3 Ultra: draagbare audiospeler met een dubbele ES9219C-chip

Het Chinese audiobedrijf Shanling heeft een verbeterde versie van zijn model M3 uitgebracht en het nieuwe apparaat heet simpelweg M3 Ultra. De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit en heeft een achterkant van gehard glas.

Shanling M3 Ultra

Veel gebruikers luisteren muziek met hun smartphone, maar het gebruik van een draagbare audiospeler heeft zo zijn voordelen. De geluidskwaliteit is meestal beter en een draagbare audiospeler tracht niet voortdurend advertenties aan de gebruiker te presenteren of andere dingen te doen die afleiden.

De Shanling M3 Ultra is de nieuwste draagbare audiospeler van het Chinese audiobedrijf. De centrale processor is een acht-core Snapdragon 665. Het besturingssysteem is een aangepaste versie van Android 10. De M3 Ultra kan draadloos verbinden met de buitenwereld via WiFi en via Bluetooth 5.0 met ondersteuning van LDAC.

Op het frontpaneel is een 4,2-inch aanraakscherm geplaatst met een resolutie van 1280 x 768 pixels. DA-conversie komt voor rekening van een tweetal DAC-chips van ESS Technology van het type ES9219C. In het versterkergedeelte wordt een dubbele RT6863 opamp gebruikt. Het uitgangsvermogen is 260 mWatt bij 32 Ohm. De gebruiker heeft de beschikking over een 3,5 millimeter jackplug-uitgang en een 4,4 millimeter jackplug-uitgang voor het aansluiten van een koptelefoon. De laatste is natuurlijk een symmetrische aansluiting.

De speler heeft een batterij van 3500 mAh en een volledige lading is genoeg voor circa twintig uur muziekplezier. De speler kan werken met PCM-streams 32bit/384kHz en DSD256 en kan MQA-bestanden volledig decoderen.

Zoals gebruikelijk voor de meeste draagbare muziekspelers (dat geldt ook voor de dure modellen), is de opslagcapaciteit karig te noemen. 32 GB is niet veel, maar de gebruiker kan een microSD-kaartje in de M3 Ultra plaatsen.

Shanling M3 Ultra: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar op diverse websites zagen wij een prijs van 480 euro genoteerd staan. Dit is natuurlijk slechts een indicatie voor de officiële prijs voor de Benelux.


EDITORS' CHOICE