Advance Paris brengt CD-spelers X-CD7 en X-CD9 uit

De Franse audiofabrikant Advance Paris heeft een tweetal nieuwe CD-spelers aangekondigd genaamd X-CD7 en X-CD9. Beide toestellen zijn voorzien van zowel een analoge cinch-uitgang als een XLR-uitgang, alsmede een tweetal digitale uitgangen. Er is ook een verschil: de X-CD9 heeft buizen in de analoge eindtrap geplaatst gekregen.

Advance Paris X-CD7 en X-CD9

Wie beweert dat het medium Compact Disc dood is, kletst onzin. Er worden nog steeds CD-spelers gebouwd en verkocht en de schattingen van het aantal CD’s dat op de hele wereld in omloop is, variëren van een paar honderd miljoen tot enkele miljarden. Liefhebbers koesteren hun verzameling. Waar CD’s praktisch onverslijtbaar zijn - mits goed behandeld -, zijn CD-spelers dat niet, dus een liefhebber zal periodiek een nieuw apparaat moeten kopen. Enter de nieuwe X-CD7 en X-CD9 van het Franse Advance Paris.

Met de X-CD9 en de X-CD7 biedt Advance Paris twee modellen die naar eigen zeggen het geluid van de CD volledig ontplooien met hoogwaardige componenten en uitgebreide innerlijke werking.

Met de betrouwbare, stille drive, de krachtige voeding en de zorgvuldige constructie zijn de twee innovaties X-CD7 en X-CD9 van Advance Paris bij uitstek geschikt om het geluidspotentieel van de cd tastbaar te maken. Beide modellen hebben een hoogwaardige ringkerntransformator. De X-CD9 heeft ook buizen in het voorversterkergedeelte.

Advance Paris X-CD7 en X-CD9 : ook voor afspelen van bestanden op USB-opslagmedium

Vervorming begint pas bij het derde cijfer achter de komma. De ruiswaardes liggen boven 100 dB. DA-conversie komt in beide toestellen voor rekening van een DAC-chip van Wolfson type WM8761 die muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kan vertalen. Dergelijk signaal staat natuurlijk nooit op een CD, maar kan zich wel bevinden op een USB-opslagmedium dat in de voorkant gestoken zou kunnen worden.

Advance Paris X-CD7 en X-CD9

Zowel de Advance Paris X-CD7 als de X-CD9 zouden binnenkort in de winkel moeten liggen.

Advance Paris X-CD7: 600 euro
Advance Paris X-CD9: 800 euro

MERK

EDITORS' CHOICE