NIEUWSAuthentic

Open huis bij Authentic High End op 5 en 6 november 2022

De in Brussel gevestigde audiodealer Authentic High End Square Vergote is normaal gesproken alleen op afspraak te bezoeken maar in het weekend van 5 en 6 november 2022 is deze 2e winkel van Authentic vrij te bezoeken. Er is niet alleen hifi-apparatuur om naar te kijken en te luisteren maar er is ook een kunstexpositie van de kunst van muziekliefhebber Fred Sherman.

Bezoek Authentic High End op zaterdag 5 en zondag 6 november 2022

“U bent van harte welkom bij Authentic High End Square Vergote aan de Boulevard Auguste Reyers 158 op zaterdag 5 en zondag 6 november 2022 van 10:00 tot 18:00 uur. Normaal gezien is deze winkel slechts op afspraak te bezoeken maar nu krijgt u de kans om beide Hifi georiënteerde etages te bezoeken in dit pand. In een huiselijke omgeving kunt u genieten van een drankje omgeven door de kunst van muziekliefhebber Fred Sherman.

Dit zijn ideale omstandigheden om de uitzonderlijke pareltjes van High End Audio fabrikanten Linn, Boenicke, Kudos, Voxativ, Graham en Lejounklou te ontdekken die Steve, Jules en Mary-Ann speciaal voor u met liefde hebben geselecteerd. Entree is vrij. Registratie is niet verplicht maar wordt geapprecieerd,” aldus de uitnodiging van Authentic High End.

Authentic High End: Linn

Authentic High End vervolgt: “bij Authentic doen we Linn, ronduit Linn op een excellente manier en met grote overtuiging. Linn zit vastgebakken in Steve’s DNA. Zijn mentor Michel, ook wel de “ LP12 fluisteraar “ genoemd heeft dit virus op hem overgebracht. Vandaag de dag hebben Steve, Jules en Mary-Ann een nauwe band met de Linn familie in Glasgow.

Authentic stelt niet alleen de niet te evenaren volledige Linn systemen voor maar koppelt Linn streamers en platenspelers ook aan een aantal selecte componenten van Kudos, Boenicke, Graham en Lejounklou, met als doel een “perfect huwelijk” in de high-end hemel te krijgen.

Authentic High End: Kudos

The Kudos speakers have not merely outstanding sound quality, but ground-breaking musical quality… the kind that inspires toe-tapping, soul-stirring, spine-tingling, heart-rending emotion.

De Kudos speakers hebben niet alleen een super geluidskwaliteit maar ook een baanbrekende muzikale kwaliteit, hetgeen je inspireert om mee te tikken op de muziek met je voeten, je heupen in de strijd te gooien en je hart mee te laten surfen op golven van emotie.

Bij Authentic hebben we de Titan series geselecteerd en de “Super” Cardea modellen. Deze zijn geconfigureerd om via de by-passing van de interne cross-over actief aangestuurd te kunnen worden met de leidende Linn Exakt technology. Deze actieve aansturing zorgt voor een opener geluid en maakt een verscheidenheid aan prestatie -en personalisatie verhogende mogelijkheden mogelijk.

Authentic High End: Boenicke

Het is moeilijk om niet geïntrigeerd te raken door de kleine Boenicke W5 speakers. We love them!

Als je er slechts naar kijkt zou 90% van de audiofielen meteen zeggen dat dit een te kleine speaker is om een high end geluid voort te brengen. Na een luistersessie zal iedereen het met ons eens zijn dat deze speakers het best omschreven kunnen worden als indrukwekkend. Erg High End! Bij Authentic kun je de topversie SE+ van de W5, de W8 en W11 beluisteren.

Authentic High End: Lejonklou

Bij onze zoektocht naar de beste phone stage voor onze Linn LP12 platenspeler ontdekten we de elektronica van Lejouklou. Een heleboel bedrijven menen dat ze aandacht aan detail geven maar Fredrik Lejonklou is een echte detaillist. Het geheim achter de constructie van de Lejounklou electronica is zoveel mogelijk details optimaliseren als maar mogelijk is.

Fredrik is een Linn liefhebber. Hij volgt ook de “source first“- gedachte en gebruikt de “Tune Dem” methode om componenten te optimaliseren.

De Slipsik en Entity phono stages geven de LP12 een expressieve muzikale boost. De Boazu vervolmaakt elk Linn system tot een geweldig system. Kwaliteit is de optelsom van vele perfecte details. De obsessie van de maker heeft in dit geval veel bijgedragen aan deze perfectie.

Authentic High End: Graham Audio

De BBC-licensed modellen LS3/5 en LS5/9 van Graham zijn onze favorieten. Deze handgemaakte kwaliteit luidsprekers zijn gemaakt uit de beste materialen om een neutraal maar extreem onthullend geluid voort te brengen.  Ze spelen extreem goed met de Linn en Lejonklou elektronica.

Authentic High End: Voxativ

Voxativ is ons excentrieke merk. You love or you hate it. We love it! Een volledig ander alternatief als al het hierboven genoemde en vergeet niet je tissues om je tranen te drogen.

Deze speaker in piano black  gebruiken hun bijzondere handgemaakte wide bander om een geluid voort te brengen dat je recht in je hart raakt. Als je deze beauty’s hoort sta je perplex en word je emotioneel.”

Meer weten? Kijk dan op www.authentichighend.com.


EDITORS' CHOICE