NIEUWS

Polaroid stapt in markt voor bluetooth-luidsprekers en presenteert vier modellen

Sinan Kökbugur | 24 september 2022 | Fotografie Fabrikant

Polaroid, het merk dat vroeger fotocamera’s bouwde waaruit direct een foto rolde, is in de markt voor bluetooth-luidsprekers gestapt. Het bedrijf heeft vier modellen gelanceerd die in verschillende kleuren kunnen worden geleverd. De prijzen van de luidsprekers variëren van 60 euro voor de kleinste tot 290 euro voor het grootste model.

Polaroid P1, P2, P3 en P4: bluetooth-luidsprekers in vrolijke kleuren

Polaroid is een merk dat vooral bekend is van zijn vroegere camera’s uit de tijd van de chemische fotografie. De camera’s van Polaroid deden iets wat andere camera’s niet deden. Direct na het indrukken van de knop om een foto te maken rolde er aan de voorkant een vrijwel vierkante stuk papier uit het apparaat. Ongeveer een minuut later was het stuk papier getransformeerd tot een foto. Camera’s van Polaroid hebben nog een tijdje stand gehouden bij makers van pasfoto’s maar zijn uiteindelijk helemaal van de markt verdwenen. Sowieso heeft chemische fotografie vrijwel volledig plaatsgemaakt voor digitale fotografie.

Polaroid heeft als merk wat omzwervingen gemaakt en lijkt nu begonnen te zijn aan een nieuw avontuur, t.w. productie en verkoop van bluetooth-luidsprekers. Polaroid heeft meteen vier modellen gelanceerd. Het verschil tussen de luidsprekers zit vooral in het formaat en de bijbehorende prijs. De luidsprekers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en opladen gaat met een meegeleverde USB-C-kabel.

Het instapmodel is de Polaroid P1, een kleine bluetooth-luidsprekers van 10 x 10 centimeter en een gewicht van iets meer dan 300 gram. De accucapaciteit zou goed moeten zijn voor tien uur muziekplezier.

De Polaroid P2 is het volgende model en is een stuk groter, t.w. 22 x 9 centimeter. Het gewicht is ruim twee keer zo groot en de accu zou op een enkele lading circa vijftien uur muziekplezier moeten geven. Het aangezicht van de P2 suggereert dat wellicht stereoweergave wordt geboden, maar dat is niet waar. Geen van de nieuwe luidsprekers kan stereo weergeven.

De Polaroid P3 weegt bijna 1,5 kilogram, is nog wat groter (30 x 14 centimeter), maar biedt dezelfde accuduur.

De P4 is de grootse bluetooth-luidspreker van Polaroid (39 x 32 centimeter) en weegt bijna 2,7 kilogram.  Ook de P4 biedt vijftien uur muziekplezier op een acculading.

Behalve het kleinste model kunnen de nieuwe luidsprekers bediend worden met de Polaroid app. Eventueel kunnen twee exemplaren worden gekoppeld ter verkrijging van stereoweergave.

Polaroid P1, P2, P3 en P4: prijzen en leveringsinformatie

Polaroid P1:   60 euro
Polaroid P2: 130 euro
Polaroid P3: 180 euro
Polaroid P4: 290 euroEDITORS' CHOICE