Electrocompaniet EMC 1 MKV SE: CD-speler van referentieklasse, gelimiteerd in aantal

Het Noorse audiobedrijf Electrocompaniet heeft op een Duitse audiobeurs de CD-speler EMC 1 MKV SE aan het publiek laten zien. “SE” staat voor Special Edition. Hoewel het apparaat oorspronkelijk puur is ontworpen voor de Chinese markt, zijn er nu naar verluidt ook exemplaren van deze speciale editie voor de Europese markt beschikbaar. Het is sowieso een exclusief ding want er worden er volgens de fabrikant maar 200 exemplaren van gebouwd.

Electrocompaniet EMC 1 MKV SE: exclusieve CD-speler

De nieuwe cd-speler van Electrompaniet gaat terug op het EMC 1 UP-model dat in 1998 werd geïntroduceerd en sindsdien naar eigen zeggen continu is doorontwikkeld is. De EMC 1 MKV SE is een bovenlader die evenveel waarde hecht aan degelijke mechanica als aan de kwaliteit en het concept van de elektronica. Het loopwerk van de CD-speler, die meer dan 18 kilogram weegt en 42 centimeter diep is, is een bovenlader. De af te spelen CD wordt vastgezet met een puck met een klemfunctie, die vanwege de speciale vorm een “spin” wordt genoemd. De voetjes van de EMC-1 MKV SE zorgen voor stabiliteit en dus lage trillingen maar zijn niettemin zacht voor het oppervlak van het meubel waar de EMC-1 MKV SE op of in wordt gezet.

Wat bijzonder is aan de Special Edition in vergelijking met het “standaardmodel” is het ontwerp met een speciale badge die de het loopwerk onderscheidt als een SE-versie. De “Spider” komt ook in het goud  en een hoogwaardige stroomkabel van Isotek is inbegrepen.

Volgens Electrocompaniet is de ingebouwde symmetrisch ontworpen DA-converter, die een resolutie tot 24-bit/192 kHz kan verwerken, gemaakt van geselecteerde componenten. Electrocompaniet geeft een maximale afwijking op van 0,05 dB voor de frequentierespons tussen 20 Hz en 20 kHz en een kanaalscheiding van meer dan 110 dB. Het  dynamisch bereik is 120 dB en de THD+N is minder dan 0,003 procent. De gebruiker heeft een symmetrische (XLR) en asymmetrische (cinch) uitgang tot zijn beschikking.

De gebruiker kan ook alleen het CD-loopwerk gebruiken. De Electrocompaniet EMC 1 MKV SE heeft ook digitale uitgangen, t.w. 1 x optisch en 1 x coxiaal.

Electrocompaniet EMC 1 MKV SE: prijs en leveringsinformatie

De oplage van de Electrocompaniet EMC 1 MKV SE is gelimiteerd tot ongeveer 200 exemplaren en we weten niet of er ook exemplaren voor de Benelux beschikbaar zullen komen. Op Duitstalige websites zagen wij een prijs genoteerd staan van net geen 8.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE