Harman Kardon Onyx Studio 8: draagbare elegantie gemaakt van gerecycled materiaal

Audiomerk Harman Kardon heeft een nieuwe draagbare luidspreker uitgebracht genaamd Onyx Studio 8. Volgens opgave van de fabrikant is de Onyx Studio 8 gemaakt van duurzame materialen. De levering zal halverwege oktober beginnen en de koper kan kiezen uit drie kleuren.

Harman Kardon Studio Onyx 8

De Harman Kardon Onyx Studio 8 is gemaakt van gerecycled plastic en de stof van de luidspreker is gemaakt van gerecycled polyesterdraad. In lijn met de wens en ambitie van het merk om duurzame(re) keuzes te maken, wordt het product verpakt in materiaal dat voldoet aan de FSC-standaarden voor verantwoord bos- en papiergebruik én wordt er gebruikgemaakt van milieuvriendelijke soja-inkt. “Zo maak je, in één klap, een mooie impact op je dagelijks leven en reduceer je negatieve impact op de planeet,” aldus het persbericht van Harman Kardon.

De Studio Onyx 8 is voorzien van een tweetal drivers, t.w. een woofer met een diameter van 120 millimeter en een tweeter van 20 millimeter. Het handvat van de luidspreker is van aluminium gemaakt en de accu in de Studio Onyx 8 zou voor acht uur muziekplezier moeten zorgen.

 Als de luidspreker van de ene naar de andere kamer wordt verplaatst, kalibreert de Harman Kardon Onyx Studio 8 zichzelf automatisch voor het beste geluid. Twee exemplaren van de Onyx Studio 8 kunnen draadloos aan elkaar worden gekoppeld voor een bredere en meer gedetailleerde geluidservaring.

De dual microfoon is voor zowel muziek als telefoongesprekken gemaakt, en daardoor garandeert het een helder stemgeluid van zowel dichtbij als veraf. Zo kan de gebruiker nagenoeg overal in de kamer genieten van kraakheldere én handsfree telefoongesprekken.

“De Harman Kardon Onyx Studio 8 staat voor een verandering in ons design en de productie bij Harman Kardon. Aan de buitenkant lijkt het wellicht op de nieuwste uitvoering in onze prachtig vormgegeven Onyx Studio-productlijn, maar de switch naar het gebruik van gerecycled plastic en onze op papier gebaseerde verpakking laat onze wil en wens om de druk van onze producten op het milieu te verminderen, zónder daarbij in te leveren op de kwaliteit en prestaties van onze producten, heel duidelijk zien,” aldus Dave Rogers van Harman Lifestyle Division.

De Harman Kardon Onyx Studio 8 is vanaf half oktober verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, champagne en donkerblauw) voor een prijs van net geen 300 euro.


EDITORS' CHOICE