NIEUWSYamaha

Yamaha SR-C30A: zeer compacte soundbar en subwoofer

Het Japanse Yamaha heeft een kleine soundbar met subwoofer aangekondigd. De nieuwe SR-C30A kan draadloos muzieksignaal naar de subwoofer zenden. Volgens de persverklaring van Yamaha is de SR-C30A vanwege het kleine formaat ook uiterst geschikt om onder een computermonitor op een bureau te leggen om gamers van meer solide geluid te voorzien. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Yamaha SR-C30A

De Yamaha SR-C30A is een compacte soundbar met een losse slanke draadloze subwoofer. De subwoofer is slechts 36 centimeter hoog als hij staat maar hij kan ook worden neergelegd dankzij de front-firing poort en de enkele driver. De soundbar zelf is 60 centimeter breed en slechts 6,4 centimeter hoog.

Nee, geen Dolby Atmos of andere toeters en bellen op de SR-C30A maar louter stereogeluid. Yamaha heeft wel zijn eigen 'Original 3D Sound Field Technology' ingebouwd, alsmede de zogenoemde 'True Sound' van het bedrijf dat naar eigen zeggen is gericht op detail, helderheid en realisme. Bovendien is er ook Yamaha's Adaptive Low Volume-technologie bedoeld om de balans goed te houden, zowel bij rustig spelen als wanneer het volume hoog staat. Ten slotte is 'Clear Voice' beschikbaar om dialogen beter hoorbaar en helderder te maken.

De soundbar is geen krachtpatser. Het opgegeven vermogen is 2 x 20 Watt in zes Ohm bij 1 kHz met 10% vervorming (THD). De drivers hebben een diameter van 46 millimeter. De subwoofer is uitgerust met een driver van 13 centimeter.

Muzieksignaal komt binnen via HDMI ARC of een optische digitale of een analoge ingang. Voorts is de SR-C30A voorzien van Bluetooth-connectiviteit.

De Sound Bar Controller-app is een mooi alternatief voor de meegeleverde IR-afstandsbediening. Beide bedieningswijzen geven je toegang tot vier geluidsmodi, waaronder een Gaming-optie.

Yamaha SR-C30A: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha SR-C30A soundbar met subwoofer zal naar verwachting vanaf oktober geleverd kunnen worden. In elk geval is de SR-C30A straks leverbaar in het zwart maar Yamaha heeft ook een opvallende rode versie aangekondigd. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar – louter ter indicatie – op Engelstalige websites zagen wij een prijs van net geen 300 Britse ponden genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE