NIEUWSArgon

Argon Audio Forte MK2: nieuwe serie van drie modellen actieve draadloze luidsprekers

Het Deense audiobedrijf Argon Audio heeft zijn bestaande productlijn van actieve draadloze luidsprekers genaamd Forte bijgewerkt. De monitormodellen Forte A4, Forte A5 en vloerstaander Forte A55 worden opgevolgd door Mk2-versies. Het grootste verschil is toevoeging van een HDMI-ingang en een nieuwe Bluetooth-versie. Alledrie modellen zijn verkrijgbaar in een witte, zwarte en een donkere notenhouten versie.

Argon Forte Mk2: actieve draadloze luidsprekers

De Forte A4, Forte A5 en Forte A55 van het in Denemarken gevestigde Argon Audio zijn actieve draadloze luidsprekers volgens de master/slave-configuratie. De master luidspreker heeft alle elektronica aan boord, dus ook de elektronica voor de slave luidspreker. Deze laatste wordt met een daarvoor bestemde kabel verbonden met de master.

Naast de compacte tweeweg monitormodellen Forte A4 MK2 en Forte A5 MK2, komt de Argon Forte MK2 serie ook met de vloerstaande A55 MK2. Wat alle modellen gemeen hebben, is het signaalpad: digitale bronnen worden digitaal verwerkt tot aan de eindtrap, zodat er geen onnodige ruis of verlies in het signaalpad ontstaat. Digitale bronnen met een lage resolutie worden geüpsampled tot 32-bit/96 kHz – en bronnen met een hoge resolutie worden niet gedownsampled tot 96 kHz.  De vier versterkers in de master luidspreker– die elk 80 Watt RMS kunnen leveren –worden bijgestaan door DSP met een actieve cross-over. De lage tonen en hoge tonen worden dus elk door een aparte versterker behandeld.

 

Alle modellen hebben een tweeter met een diameter van een inch. De Forte A4 Mk2 heeft een middentoner/woofer met een diameter van vier inch en de Forte A5 Mk2 is voorzien van een middentoner/woofer van vijf inch. De Forte A55 Mk2 heeft twee drivers van vijf inch.

 

Aan verbindingen geen gebrek. Alle modellen hebben digitale aansluitingen in de vorm van HDMI ARC en Toslink (optisch), Bluetooth connectiviteit, een (analoge) cinch-lijningang en een draaitafelingang voor mm-elementen. Er kan ook een subwoofer aangesloten worden.

Argon Forte A4 Mk2, Forte A5 Mk2 en Forte A55 Mk2: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een drietal kleuren, t.w. wit, zwart en donker notenhout. De adviesprijzen per set zijn als volgt.

Argon Audio Forte A4 MK2:      599 euro
Argon Audio Forte A5 MK2:      699 euro
Argon Audio Forte A55 MK2: 1.099 euro

MERK

EDITORS' CHOICE