NIEUWSSennheiser

Sennheiser RS 120-W: draadloze hoofdtelefoon voor gebruik bij televisie kijken

Het Duitse Sennheiser heeft de RS 120-W aangekondigd, een draadloze on-ear hoofdtelefoon die bedoeld is voor gebruik bij de televisie. De RS 120-W biedt drie verschillende sound modes voor een aangepaste luisterervaring en werkt met geavanceerde LE-audiotransmissie voor een kristalhelder en onvervormd geluid dankzij Bluetooth. In combinatie met de gebruikelijke lange batterijduur en zijn verbeterde ontwerp voor optimaal draagcomfort vormt deze nieuwe hoofdtelefoon van Sennheiser de perfecte basisuitrusting voor bingewatchingsessies voor de tv, aldus Sennheiser. Belangstellenden moeten voor levering wachten tot het eerste kwartaal van 2023.

Sennheiser RS 120-W: draadloze on-ear hoofdtelefoon

“Hoogkwalitatief geluid en een meeslepende tv-ervaring zijn essentieel voor het merk Sennheiser”, zegt Irene Strüber, Sennheiser Product Manager TV Listening. “De nieuwe RS 120-W is ontworpen om de geluidservaring nog individueler en veelzijdiger te maken. Gebruikers kunnen hun geluidsinstellingen perfect afstemmen op hun voorkeuren, ongeacht of ze nu meer bas of spraakhelderheid willen. Een hoofdtelefoon zou zich niet mogen beperken tot één type entertainment. Precies die filosofie brengen we in praktijk met de RS 120-W.”

De drager van de RS 120-W kan kiezen tussen de sound modes ‘Speech’, ‘Music’ en ‘Neutral’ om het geluidsbeeld op zijn/haar respectievelijke vereisten af te stemmen. Om een gedetailleerd, gebalanceerd en onvervormd geluid te verzekeren maakt de RS 120-W gebruik van geavanceerde LE-audio, die audiostreaming via Bluetooth Low Energy-transmissietechnologie mogelijk maakt. LE-audio omvat een nieuwe, hoogkwalitatieve LC3-audiocodec.Deze technologie weet luisteraars niet enkel te overtuigen met haar kristalheldere geluid, maar biedt ook een erg lage latentie, die garant staat voor immersieve entertainmentsessies.

Het verbeterde ontwerp van de RS 120-W maakt tegelijk de bediening nog intuïtiever. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld het volume onafhankelijk van de tv aanpassen via de bediening op de oorschelp van de hoofdtelefoon. Het on-ear ontwerp met lichte oorkussens en een zachte hoofdbanddruk draagt bij aan het draagcomfort van de RS 120-W, de hele dag door. Dit maakt hem ideaal om langdurig tv te kijken.

Met een batterijduur tot twintig uur en een draadloze transmissie binnen een bereik van zestig meter levert de RS 120-W ook de technische basis voor ongelimiteerde entertainmentsessies. Zoals gewoonlijk dient de zender die in de leveringsomvang is inbegrepen als laadstation en transmissiecenter in één. Daarbij komt dat de nieuwe ‘Broadcast Mode’-functie de zender kan koppelen met meerdere hoofdtelefoonsets, zodat meerdere mensen tegelijk van de adembenemende sound kunnen genieten. Wie het liever wat luider heeft, kan het volume verhogen tot 100 dB, en dat zonder negatieve impact op zijn omgeving.

Sennheiser RS 120-W: prijs en leveringsinformatie

Pre-ordering voor de Sennheiser RS 120-W is al mogelijk. Hij zal in Noord-Amerika het eerste geleverd kunnen worden vanaf oktober en in andere landen vanaf het eerste kwartaal van 2023. De adviesprijs is net geen 130 euro.


EDITORS' CHOICE