Quad-raad brengt Wilson Benesch terug naar Benelux én introduceert Soulnote

Rob Nijman | 10 augustus 2022 | Wilson Benesch

Wilson Benesch is terug in onze markt! Tot 2020 had het Britse merk Wilson Benesch een vertegenwoordiging in onze region, maar sindsdien moest het door marktontwikkelingen de ondersteuning in distributie door een importeur ontberen. Nu komt daar verandering in, want IAD GmbH heeft naast de vertegenwoordiging voor Duitsland en Oostenrijk sinds High End München afgelopen mei. ook die voor de Benelux verworven.

Vooreerst zullen de luidsprekers uit de Precision en de Fibonacci Serie worden voorgesteld aan het audiofiele publiek waarbij opgemerkt dient dat de fabrikant het principe van ‘make-to-order’ hanteert. IAD GmbH heeft per heden Quad-raad als agent aangesteld. IAD zal dit innovatieve merk herintroduceren op Dutch Audio Event 2022, en wel in kamer 19 van de Koningshof in Veldhoven aanstaande 8 en 9 oktober.

Voor meer informatie: www.wilson-benesch.audio / www.quad-raad.nl.

Soulnote

Er is meer nieuws dat is voortgekomen uit de 2022-editie van High End München. Daar werd namelijk het Japanse elektronicamerk Soulnote geïntroduceerd. Ontwerper Hideki Kato, zijn sporen verdiend hebbend bij o.a. Marantz, leidt sinds 2004 een team van vijftig medewerkers in de productiefaciliteit te Kanagawa, Japan. Kato’s statement is: ‘Make SOULNOTE the best audio brand in the world’.

De ontwerpen zijn in hoofdlijnen gebaseerd op het non-NFB-principe en het portfolio omvat phono-, voor-, eind-versterker, geïntegreerde versterker, (SA)CD-loopwerk, netwerkspeler, klokgenerator en D/A-omzetter. IAD GmbH heeft per heden Quad-raad als agent aangesteld. Op DAE 2022 zal IAD eveneens Soulnote in de schijnwerpers zetten, in dezelfde ruimte van de Koningshof. 

Voor meer informatie: www.soulnote.audio en / www.quad-raad.nl.


EDITORS' CHOICE