NIEUWSSharp

Sharp EQ serie: nieuwe productlijn van 4K Ultra HD Android televisies serie met Quantum Dot-technologie

Televisiefabrikant Sharp heeft vandaag de nieuwe 4K Ultra HD Android televisies gelanceerd. De EQ-serie van Sharp, uitgerust met Quantum Dot-technologie, bestaat uit een reeks premium televisies die geavanceerde beeldweergave en goede audiotechnologie combineren met uniek design.

Sharp EQ-serie Quantum Dot-technologie: breed kleurenspectrum en nauwkeurige kleurweergave

In de nieuwe 4K Ultra HD Android televisie van de EQ-serie maakt Sharp voor het eerst gebruik van de zeer verfijnde Quantum Dot-technologie. De televisies ondersteunen de beeldstandaarden HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision met 12-bits kleurweergave, volgens de fabrikant een baanbrekende prestatie vergeleken met de huidige standaard. Dankzij Sharp's AQUOS Smooth Motion-technologie, die extra frames aan de inhoud toevoegt, zijn beeldbewegingen altijd vloeiend en worden beeldvervormingen verminderd. Met een geïntegreerde omgevingslichtsensor wordt de beeldhelderheid automatisch aangepast aan de kamerverlichting.

Sharp EQ-serie: ontwerp en uiterlijk

Sharp begrijpt hoe belangrijk het is om je goed te voelen in je eigen huiskamer. De nieuwe televisies uit de Sharp EQ-serie sluiten naadloos aan bij elk modern interieur. Door de combinatie van hoogwaardige materialen, vooruitstrevend design en moderne technologie, bieden deze televisies niet alleen een schitterende bioscoopervaring, maar zijn ze ook een lust voor het oog. Strak en frameloos hebben ze een eigentijdse uitstraling en door een slanke centrale standaard lijken ze bijna te zweven.

De aluminium behuizing en luidsprekergrill geven de producten een verfijnde afwerking. Er zijn vier verschillende schermformaten verkrijgbaar in zowel zwart (EQ3) als zilver (EQ4) met verschillende frontroosters.

Sharp EQ-serie: audiopartners Dolby Atmos, DTS:X, en Harman Kardon

Voor de ultieme geluidservaring werkt Sharp samen met gerenommeerde audiopartners Dolby Atmos en DTS:X. Hun specialistische innovatieve audiotechnologieën zorgen voor levensecht driedimensionaal geluid met enorme diepte.

Dolby Atmos: Dolby Atmos zorgt voor een revolutie in de opstelling van thuisbioscopen met een baanbrekend audioformaat dat, via compatibele audioapparatuur, geluidsdistributie mogelijk maakt binnen een 360-graden bubbel.

DTS:X: DTS:X biedt een even meeslepende audio-ervaring met flexibiliteit wat betreft luidsprekerlay-outs en is ook volledig achterwaarts compatibel met alle bestaande DTS-gecodeerde inhoud.

Harman Kardon: het geïntegreerde 24-Watt tweeweg luidsprekersysteem van Harman Kardon is speciaal ontwikkeld voor de EQ-serie en zorgt voor een heldere geluidsweergave en een stevige bas zonder waarneembare vervorming. Unieke front-down luidsprekers zijn omhuld door een aluminium grill. De hoge tonen aan de voorkant van het apparaat zorgen voor een helder geluid en dialoog, terwijl de lage bas diepe, lage frequenties levert. “Big sound” met dramatisch effect is gegarandeerd dankzij een aanzienlijk luidsprekervolume van meer dan een halve liter.

Sharp EQ-serie: Sharp Android TV, voor ieder wat wils

De nieuwe Sharp EQ-serie bevat het Android 11-systeem samen met een nieuwe, krachtige processor. Het biedt bijna onbeperkt entertainment en connectiviteit.

Naast verschillende vooraf geïnstalleerde app-services zoals Netflix, YouTube, Google Play Movies & TV en Prime Video, hebben gebruikers toegang tot meer dan 7.000 apps en mediabibliotheken in de Google Play Store, waaronder Apple TV, Disney+ en HBO Max. De geïntegreerde Google Assistant biedt snelle en nuttige ondersteuning in het dagelijks leven, evenals verbeterde toegankelijkheid met zijn spraakbesturingsfunctie.

De Sharp EQ Android TV's ondersteunen de Google Stadia gaming-streamingservice, waardoor een verscheidenheid aan videogames beschikbaar is in 4K HDR-resolutie. De enige vereiste is een controllerpad dat is aangesloten op de Sharp TV. De tv's hebben ook vier 2.1 HDMI-ingangen, die ALLM en extra gamefuncties ondersteunen.

Sharp EQ-serie: aansluitingen

De geïntegreerde triple HD-tuner ontvangt tv-programma's via kabel (DVB-C), antenne (DVB-T/T2) of satelliet (DVB-S/S2). Verder zijn Bluetooth, Chromecast, een micro-SD-kaartlezer, een AUX-uitgang en twee USB-poorten beschikbaar voor het afspelen van extra multimedia-inhoud.

Sharp EQ-serie: prijzen en leveringsinformatie

De 4K Ultra HD TV's zijn nu verkrijgbaar in de volgende formaten en adviesprijzen:

50 inch (127 cm):     799 euro
55 inch (139 cm):     899 euro
65 inch (165 cm):  1.199 euro
75 inch (189 cm):  1.799 euro


EDITORS' CHOICE