NIEUWS

Gitaarbouwer Fender lanceert bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons

Fender Musical Instruments is een samenwerking aangegaan met Generation-S Private Limited en Riff SoundWorks uit Singapore. Het resultaat is een verzameling Fender Audio-producten geïnspireerd op de erfenis van Leo Fender, de oprichter van het merk. De nieuwe producten zijn onder te verdelen in drie productlijnen, t.w. volledig draadloze hoofdtelefoons, hoofdtelefoons met een kabel en Bluetooth-luidsprekers.

“Deze Fender Audio-producten vertegenwoordigen een voortzetting van de evolutie van het merk op het gebied van geluid en innovatie, voortbouwend op een concept dat meer dan 75 jaar geleden werd gecreëerd,” zo verklaart Richard Bussey, vice-president accessoires, lifestyle en licenties van Fender. Het uiterlijk van de Bluetooth-luidsprekers grijpt terug op de vroege dagen van Leo Fender toen hij werkte als versterker en reparateur van muziekinstrumenten.

De Fender Tour serie is een productlijn van volledig draadloze hoofdtelefoons en omvat drie modellen: Tour, Tour Lite en Tour Pro. De eerste kreeg een gepatenteerde driver met een diameter van zeven millimeter en een speciaal afgestemde DSP-audioprocessor. De Tour Lite- en Tour Pro-modellen zijn hybride met meerdere dirvers. Ze verschijnen naar verwachting in de loop van in november 2022.

De bekabelde hoofdtelefoons van de Producer-serie liggen met hun eigenschappen dicht bij professionele in-ear monitors. Het zijn hybride systemen en in totaal komen er vijf modellen genaamd Track, Track Lite, Track Pro, Mix en Mix Pro. D Mix Pro, heeft zes drivers.

De Fender Audio Bluetooth speakers zijn verkrijgbaar in twee modellen: de Newport 2, gemaakt in vintage stijl van de jaren vijftig met twee full-range speakers en een tweeter aan boord, en de Indio 2, die het uiterlijk van de Fender gitaarversterker nabootst, inclusief de knoppen. De Indio 2 is een groter systeem, met twee tweeters van 16 mm en een paar 3,5-inch middentoners/woofers.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

Meer weten? Kijk dan op deze website.EDITORS' CHOICE