NIEUWSCanton

Canton Smart A45 CS: actieve draadloze centerluidspreker

De Duitse luidsprekerbouwer Canton heeft de Smart A45 CS aangekondigd, een krachtige actieve en draadloos aan te sturen centerluidspreker. De Smart A45 CS heeft ook twee analoge lijningangen en twee digitale ingangen voor wie liever muzieksignaal via een kabel aanlevert. De koper heeft de keus tussen een witte en een zwarte uitvoering.

Canton Smart A45 CS

Het in Duitsland gevestigde Canton heeft zijn productlijn van smart-luidsprekers uitgebreid met een centerluidspreker. De nieuwe Smart A 45 CS is volgens de fabrikant de ideale aanvulling op de vloerstaande luidspreker Smart A45 of monitormodel Smart A45 BS.

De Smart A 45 CS is een gesloten drieweg model. Een woofer met een diameter van 174 millimeter is verantwoordelijk voor de laagweergave. De middentoner heeft dezelfde diameter. Beide drivers zijn voorzien van een conus gemaakt van een mix van keramiek en aluminium, die ook is aangevuld met wolfraamdeeltjes. Vanaf 3 kHz neemt de tweeter die een diameter van 25 millimeter heeft de weergave over. Het membraan van de tweeter is een mix van aluminiumoxide en keramiek dat volgens de ontwerpers even licht als stijf is. Canton geeft een frequentiebereik op van 25 Hz tot 30 kHz.

De drivers krijgen het muzieksignaal van in totaal 350 Watt aan versterkervermogen. Hoewel de Canton Smart A45 CS in eerste instantie is ontwikkeld voor opname in een draadloos systeem, heeft de fabrikant ook een analoge cinch-ingang en een analoge XLR-ingang geplaatst. Voorts zijn ook twee digitale ingangen geplaatst (1 x coaxiaal, 1 x optisch).

De luidspreker meet 60 x 20 x 35 centimeter (B x H x D), weegt ruim 15 kilogram en is beschikbaar in de kleuruitvoeringen satijn mat wit en hoogglans zwart. De adviesprijs is 1.349 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE