NIEUWSCanton

De Canton A 65 is het nieuwe vlaggenschip van de uitsluitend online te bestellen A-serie

De Duitse luidsprekerbouwer Canton heeft de A 65 gelanceerd, een drieweg vloerstaande luidspreker die meteen het vlaggenschip is geworden van de A-serie. De leden van de A-serie kunnen uitsluitend online worden gekocht en zijn volgens de fabrikant gericht op de prijs- en kwaliteitsbewuste luisteraars.

Canton A 65: technologie en concept

De Canton A 65 weegt 65 kilogram  en maakt volgens de ontwerpers indruk met zowel zijn laagweergave als subtiliteit. Drie 220 millimeter woofers met een conus gemaakt van een mix van aluminium, keramiek en wolfraam zorgen volgens de fabrikant voor een superieure basweergave die begint bij 18 Hz. Een middentoner met een diameter van 174 millimeter, die voorzien is van een conus met dezelfde materiaalmix als de woofer, is verantwoordelijk voor het middenbereik vanaf 180 Hertz. En voor de weergave van hoge tonen vanaf 3 kHz heeft Canton gekozen voor een 25 mm dome-tweeter met een vormstabiel en lichtgewicht aluminiumoxide keramisch diafragma. Het frequentiebereik loopt door tot 40 kHz.

De behuizing is voorzien van een naar beneden gerichte baspoort. Dit maakt de A 65 een relatief makkelijk te plaatsen luidspreker. De afmetingen zijn 30 x 121 x 53 centimeter (B x H x D). De voet neemt een oppervlak in van 40 x 56 centimeter (B x D).

De nieuwe vloerstaander wordt geleverd met vergulde bi-wiring-aansluitingen, hoogwaardige interne bedrading, in hoogte verstelbare voetjes en magnetisch te bevestigen frontjes. De koper kan kiezen tussen een uitvoering in satijnmat wit en hoogglans zwart.

Canton A 65: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering eind juli 2022 gaan beginnen. Een paartje A 65’s wisselt voor net geen 6.000 euro van eigenaar. Pre-orders krijgen vijf procent korting.De koper krijgt vijf jaar garantie.

Meer weten? Kijk dan op de website van Canton.

MERK

EDITORS' CHOICE