NIEUWSOvergaauw

Europese primeur bij Overgaauw van Rega Elicit MK5 versterker op zat. 11 juni

Komende zaterdag zal het Britse audiobedrijf Rega zijn nieuwe geïntegreerde versterker Elicit MK5 voor het eerst aan het Europese publiek tonen en dat is bij audiodealer Overgaauw in Leiden. “De verwachtingen zijn hoog. Het matzwarte design, de afwerking, het typische Rega geluid en nu ook met digitale ingangen maken van de Elicit MK5 een complete versterker die in menig huishouden niet zal misstaan,” aldus Overgaauw.

Rega Elicit MK5 op zaterdag 11 juni a.s. bij Overgaauw

De nieuwe Elicit MK5 van Rega, die werkt in klasse AB, is voorzien van analoge en digitale ingangen en kan 105 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren (127 Watt bij zes Ohm). Naar eigen zeggen is Rega om en heeft een eigen ingebouwde DA-converter ontwikkeld die wel voldoet aan de eigen verwachtingen. De Elicit MK5 is ook voorzien van een draaitafelingang. En een hoofdtelefoonaansluiting.

Tijdens de demonstratie zal een Rega Saturn CD-speler MK3 als bron fucntioneren. Er zal natuurlijk ook een streamer worden neergezet, alsmede een draaitafel van Rega.

De Elicit MK5 deelt nu andere ontwerpkenmerken die rechtstreeks van de veelgeprezen Aethos-versterker zijn overgenomen, zoals hetzelfde discrete FET-gebaseerde voorversterkercircuit, plus een Alps volumepotentiometer om de sonische en technische prestaties verder te verbeteren. Discrete schakelingen, relais van hoge kwaliteit, polypropyleen condensatoren en Sanken uitgangstransistoren zijn overal in het ontwerp gebruikt.

Maar er is meer.

Joenit is dertig jaar importeur van zowel Rega als Totem en Joenit wil zijn jubileum luister bijzetten door een jubileumsysteem samen te stellen waarbij de synergie tussen componenten van Rega en luidsprekers van Totem goed naar voren zal komen. Het systeem zal bestaan uit een Rega Planar 3 Exact, een Rega Elex-R en een paar luidsprekers van Totem type Sky. Dit systeem is enkel te beluisteren bij een selectief dealernetwerk, waaronder Overgaauw Hi-Fi.

De demonstratie heeft drie verschillende aanvangstijden, t.w. 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur met veel tijd voor de persoonlijke noot.

PROMO adviesverkoopprijs 3.999 euro
Normale adviesverkoopprijs: 4.778 euro


EDITORS' CHOICE