NIEUWSLowther

Lowther Almira: de eerste vloerstaander van het Britse merk in dertig jaar

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerfabrikant Lowther Acoustics heeft voor het eerst in dertig jaar een vloerstaand model gelanceerd. Lowther gebruikt zijn eigen drivers en heeft allerlei originele technische vondsten in de Almira verwerkt. Zo heeft de Almira geen cross-over filter aan boord. De klant kan uit heel veel verschillende soorten houtfineer kiezen.

Lowther Acoustics Almira: vloerstaande tweeweg luidspreker zonder cross-over

Al negentig jaar gebruikt de Britse luidsprekerbouwer Lowther Acoustics de Voigt-hoorn (Paul Voigt is een van de oprichters van het bedrijf). De kast van de nieuwe Almira is een enkelvoudig gevouwen kwartgolf Voigt-hoorn, gerangschikt in een volledig designcontour en naar de vloer gericht. En als je deze hoorn zou uitvouwen, krijg je een akoestische golfgeleider van 2,3 meter.

De lage tonen en middentoner komen voor rekening van een breedbanddriver type DX3. Deze driver wordt overigens ook los verkocht waabij de klant kan kiezen tussen verschillende uitvoeringen.

Een supertweeter doet de hoogweergave. Het ontwerp heeft geen cross-over filter nodig. Volgens de fabrikant begint de tweeter met weergeven waar de middentoner gaat dalen. De supertweeter werkt vanaf circa 8 kHz en wordt beschermd door een hoogwaardige condensator.

De Almira wordt, net als alle andere producten van Lowther Acoustics, met de hand gemaakt in het VK in genummerde paren. De oplage is beperkt, vooral voor de met palissander gefineerde versie. De keuze aan fineer van Lowther is echter vrij groot. Daarnaast kan de toekomstige eigenaar kiezen voor de uitvoering van de luidsprekers met of zonder grill. De afmetingen zijn 1.200 x 300 x 330 millimeter (H x B x D).

Lowther Acoustics Almira: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de luidsprekers ook rechtstreeks verkrijgbaar zullen zijn in de Benelux. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Lowther Acoustics. De Almira kost 12.000 Britse ponden per paar.



EDITORS' CHOICE