NIEUWSAudioHaven

AudioHaven Arnhem: hifi-speciaalzaak op een boot

Redactie Hifi.nl | 27 mei 2022

De Benelux is weer een fraaie audiolocatie rijker: ongeveer een jaar geleden zijn Danny Kempinga en Olaf Groenendijk begonnen met het verbouwen van een luisterruimte op een boot in Arnhem, en het is tijd om de vruchten van dat project aan de lezers van HIFI.NL/.BE voor te stellen. Maak kennis met AudioHaven. 

"We zijn dit project gestart vanuit de passie voor muziek die wij delen", vertelt Olaf. "We vinden het fantastisch om naast onze drukke banen bezig te zijn met onze passie, omdat dit een mooie tegenhanger biedt op onze drukke werkweek."

"Na een klein jaar te hebben verbouwd, hebben we een mooie luisterruimte kunnen realiseren. In deze luisterruimte hebben we een selectief aanbod neer kunnen zetten met merken waar we volledig achter staan."

"AudioNote, Falcon, ATC zijn in het luidsprekeraanbod de merken die we prominent willen uitdragen. We willen namelijk geen 15 verschillende merken hebben staan en dan pretenderen dat alles even goed is. We denken juist dat we met dit gerichte aanbod een selectie hebben staan waar ook in te kiezen valt als het gaat om smaak. Maar het zijn dan wel allemaal merken die we met 100 procent overtuiging neer kunnen zetten."

"AudioNote en AVM vertegenwoordigen bij ons het aanbod in versterking. Twee totaal verschillende merken met onderling grote verschillen. Wederom een selectief aanbod, met ruimte voor uitbreiding van een of twee merken."

Naast de audioapparatuur is het duo van AudioHaven ook bezig met het opbouwen van een mooie vinylcollectie, uitgestald in door de heren zelf ontworpen platenbakken. Daarnaast zijn er ook eigen ontwerp muurbeugels.

"Bij ons op de boot willen wij een laagdrempelige sfeer neerzetten waarin mensen op al hun gemak door onze vinylbakken kunnen struinen of gericht kunnen langskomen voor een demo. Momenteel bereiden we ons voor om een tweede luisterruimte te creëren, zodat iemand in alle rust kan luisteren."

"We denken dat we zo een hele mooie basis hebben staan om op door te bouwen. We zijn zelf ook erg benieuwd waar dit proces waar we in zitten ons heen gaat brengen. Het is in ieder geval prikkelend en geeft veel energie!"

Je vindt AudioHaven aan de Nieuwe Havenweg 14 in Arnhem. Wordt ongetwijfeld vervolgd!


EDITORS' CHOICE