NIEUWSDynaudio

HEM 2022 beursvloer: Dynaudio Focus is nieuwe lijn actieve luidsprekers

De Deense luidsprekerbouwer Dynaudio heeft vandaag een nieuwe productlijn van actieve luidsprekers aan het publiek op de High End München getoond. De Focus luidsprekers kunnen volledig draadloos werken, afgezien van de voedingskabel naar het stopcontact. De leden van de Focus familie zijn voorzien van streaming-functies en Dynaudio’s eigen driver technologie. Dynaudio omschrijft het zelf als “studio-grade audio quality alongside incredible ease of use and versatility”.

Dynaudio Focus: actief en flexibel

De nieuwe Focus productlijn vervangt de Focus XD productlijn. Volgens Dynaudio zijn de luidsprekers ontwikkeld voor gebruikers die eenvoud willen en niet allerlei afstel- en inregelmogelijkheden, alsmede allerlei extra apparaten.

De serie bestaat uit drie modellen, t.w. het tweeweg monitormodel Focus 10, de 2,5-weg vloerstaande Focus 30 en de drieweg vloerstaande Focus 50. Dynaudio heeft een eigen streaming-platform ontwikkeld, voor toegang tot diverse streamingdiensten en andere draadloze mogelijkheden, waaronder Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Qplay, UPnP, Netradio en Bluetooth. De Focus luidsprekers zijn voorts Roon Ready ook WiSA is ingebouwd zodat de speakers draadloos met een WiSA-zender gekoppeld kunnen worden. Toch nog extra apparaten willen aansluiten? Dat kan via de coaxiale, optische en analoge ingangen. Verbinding met een netwerk kan gemaakt worden via Wifi of via de LAN-aansluiting. Dirac Live is ingebouwd voor kamercorrectie.

De luidsprekers schakelen automatisch naar de gekozen bron en kunnen waarnemen wanneer de magnetische frontjes wel of niet zijn geplaatst, zodat de equalizer aanpassingen kan doen. De bediening kan via de Dynaudio-app of met de meegeleverde afstandsbediening die werkt via Bluetooth.

Op het gebied van audiokwaliteit heeft Dynaudio tal van eigen technieken ingebouwd, waaronder de Cerotar tweeter en dezelfde versterkers die het bedrijf gebruikt in zijn professionele referentiemonitors voor de professionele markt.

De Dynaudio Focus-modellen komen in vier afwerkingen, t.w. White High Gloss, Black High Gloss, Walnut Wood en Blonde Wood. De levering in de Benelux zou vandaag al moeten beginnen.

Focus 10:    5.000 euro
Focus 30:    7.500 euro
Focus 50:  10.000 euro

MERK

EDITORS' CHOICE