Finite Elemente lanceert Pagode MKII Carbon Edition audiomeubels

De Duitse maker van audiomeubels Finite Elemente heeft de Pagode MKII Carbon Edition productlijn van hifimeubels aangekondigd. De meubels zijn voorzien van lichte maar ultrasterke legplanken van koolstofvezel dat in een honingraat structuur is gevormd. Veel aandacht is besteed aan het ontkoppelen van de legplanken ter voorkoming van ongewenste resonantie en interferentie. 

Finite Elemente Pagode MKII Carbon Edition: lichtgewicht ontwerp

De basis van de Pagode MKII van de Duitse fabrikant Finite Elemente is een lichtgewicht ontwerp met een minimalistisch gebruik van specifieke materialen geselecteerd vanwege de akoestische aspecten. Solide Canadese esdoorn, resonantiearm aluminium en precieze roestvrijstalen onderdelen gecombineerd met ultralichte honingraatkernplanken, culmineren in een geavanceerde constructie om audiocomponenten van de grond te isoleren. Om een trillingsvrije omgeving te creëren, maakt een drielaags concept gebruik van een keramische binnenste plank die met een kogel is gekoppeld aan een buitenframe dat met spikes is gespannen aan een buitenstructuur, waardoor een gecontroleerde absorptie en dissipatie van geluidsbelastende resonanties.

Finite Elemente Pagode MKII Carbon Edition: Resonator technologie

De beproefde Resonator-technologie van de Duitse fabrikant viert zijn twintigste verjaardag en is een baanbrekende steunpilaar in het verzekeren van de perfect ongewijzigde reproductie van muzikale gebeurtenissen zoals gedefinieerd door de artiest en de originele opname. Ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen in Dortmund (Duitsland) en in zijn bewuste toepassing die uniek is voor de audiosector, heeft Finite Elemente dit geluidsversterkende concept geïmplementeerd in de Pagode-apparatuursteunen, om de audiocomponenten daarop te plaatsen.

Finite Elemente Pagode MKII Carbon Edition: perfectie in elk detail

Of het nu de geavanceerde technologie is of het onberispelijke vakmanschap, uitstekend gekleed in een uitgebreid en woonkamervriendelijk ontwerp, het Pagode reksysteem weerspiegelt volgens de maker de diepe liefde voor detail en sonische uitmuntendheid. Perfect CNC-gefreesd metaal ontmoet minutieus handgemaakt hout dat zowel de ogen als de handen behaagt, laat staan de allerhoogste akoestische ervaring die de oren verwent. Het standaard aanbrengen van Cerabase-interfaces op racks en versterkerplatforms is gewoon een andere waardering voor de muziek die nauwkeurig moet worden gereproduceerd in al zijn facetten.

Finite Elemente Pagode MKII Carbon Edition: ook geschikt voor zware belasting

Zware componenten hebben vaak een specifieke behandeling nodig om ze de perfecte omgeving te bieden om hun sonische capaciteiten optimaal te benutten. De leden van de Pagode-productlijn beantwoorden aan deze vereisten door de perfecte oplossing te bieden: de Heavy-Duty-optie kan een gewicht tot 120 kilogram ondersteunen,. De torsiestijfheid en resonantiecontrole die aan de constructie zijn toegevoegd, voegen ook meer levensechte nauwkeurigheid en levendige dynamiek toe aan het geluid.

Meer weten? Kijk dan op de website van Finite Elemente of op website van importeur More Music.

 

 

 


EDITORS' CHOICE