NIEUWSElac

Elac Miracord 80: draaitafel met toonarm van koolstofvezel, te zien op HEM

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft de Miracord 80 aangekondigd. De draaitafel, die aan het publiek zal worden gedemonstreerd op de komende High End audiobeurs in München, is uitgerust met een hoogwaardige koolstofvezel toonarm van tien inch. We weten nog niet of er wel of niet een element wordt meegeleverd en ook is nog geen prijs- en leveringsinformatie bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal Elac meer over de Miracord 80 vertellen op of vlak na de High End audiobeurs.

Elac Miracord 80

De Duitse fabrikant Elac had al een tweetal draaitafels in zijn portfolio, t.w. de Miracord 50 en de Miracord 70 (lees ook onze recensie over de Miracord 70). Het Duitse bedrijf komt nu met de Miracord 80. De nieuwe Miracord 80 zal debuteren op de beursvloer van de High End audiobeurs in München. Er zijn fraaie plaatjes in omloop, maar slecht mondjesmaat technische informatie.

Bij de materiaalkeuze vertrouwt ELAC op een massief, hoogglans zwart gelakte of echt hout gefineerde houten onderstel en panelen van geanodiseerd aluminium. Voor wie dat wil is er een optionele stofkap.

 

Het draaiplateau zou een massa hebben van 5,6 kilogram en wordt aangereven door een DC-motor. De toonarm van tien inch is een koolstofbuis, die dankzij zijn geometrie de inherente spoorfouthoek vermindert. Ook de draaischijf wordt aangedreven door een riem waarvan de oorsprong, dankzij de servogestuurde aandrijving, niet alleen zorgt voor een perfecte rustige loop, maar daar ook zijn roterende oorsprong heeft. De Miracord 80 zou in totaal 14 kilogram wegen.

 

We weten niet of een element wordt meegeleverd. Waarschijnlijk zal Elac meer gegevens bekend maken op of vlak na de audiobeurs in München.

 

MERK

EDITORS' CHOICE