NIEUWSElac

Elac Miracord 50: complete maar betaalbare draaitafel

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft onlangs zijn eerste twee nieuwe draaitafels genaamd Miracord 90 en Miracord 70 gelanceerd. Elac heeft nu ook de Miracord 50 gelanceerd, een compleet en betaalbaar model dat wordt geleverd met stofkap en element. Een phono-versterker is ook ingebouwd. De afregeling zou eenvoudig moeten zijn.

Elac Miracord 50: complete draaitafel voor de modale portemonnee

Een degelijke ondergrond is de basis voor een goed spelende draaitafel. Elac heeft ook voor de Miracord 50 een massieve sokkel van MDF gebouwd met een voor deze klasse superieure isolatie tegen resonanties en feedback. Zodoende heeft de sokkel een belangrijk aandeel in de uiteindelijke geluidskwaliteit.

De statisch gebalanceerde toonarm is voorzien van een lichte aluminium buis. De toonkop, met daarin voorgemonteerd het veelgeprezen Audio Technica element type AT-90, is afneembaar. De afregeling van de arm is even praktisch als eenvoudig.

Het gegoten aluminium draaiplateau wordt aangedreven door een snaar. Dit zorgt voor een goede ontkoppeling van de motor en het draaiplateau, hetgeen ook de geluidskwaliteit weer ten goede komt.

Elac Miracord 50: ingebouwde phono-versterker

De Miracord 50 kan rechtstreeks aangesloten worden op een mm ingang van een versterker of receiver. Er is echter ook voorzien in een ingebouwde phono-voorversterker voor de benodigde juiste RIAA-correctie. Misschien is deze ingebouwde phono-voorversterker wel beter dan die in de aangesloten versterker of bezit de versterker helemaal geen phono-ingang. Met de Miracord 50 kun je dus altijd uit de voeten.

De Miracord 50 is voorzien van een externe 18 Volt voeding die een DC-motor aandrijft. Omdat de voeding zich in een aparte kast bevindt, heeft hij geen nadelige invloed heeft op de klank van de Miracord 50.

Elac Miracord 50: technische specificaties

De gebruiker kan kiezen tussen 33 en 45 rondjes per minuut. De ruisvloer ligt op -67 dB, A-gewogen, of -60 dB, ongewogen. Het meegeleverde element van Audio Technica, type AT-90, heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De overspraak is ligt op een waarde van zo’n 18 dB. De aanbevolen afsluitweerstand is 47 kOhm.

Elac Miracord 50: prijs en leveringsinformatie

De Miracord 50 wordt compleet geleverd inclusief een acryl stofkap. De bovenkant van de sokkel is uitgevoerd in hoogglans zwart. Er komt medio oktober 2018 ook nog een versie met een notenkleurige bovenkant. De Miracord 50 gaat voor een bedrag van 529 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE