NIEUWSThorens

Thorens lanceert Dolby Atmos vinyl encoder Dave 008

Draaitafelfabrikant Thorens heeft de Dave 008 gelanceerd, een bijzonder phono-versterker die is voorzien van een HDMI-uitgang. De Dave 008 is in staat om een tweekanaals signaal van een plaat om te zetten in een meerkanaals Dolby Atmos signaal. Thorens heeft daartoe samengewerkt met de MSM-Studio in München en de Emil Berliner Studio in Berlijn zodat het analoge tweekanaals RIAA signaal omgezet kan worden naar een hoogwaardig meerkanaals Dolby Atmos signaal.

Thorens Dave 008: een ongelooflijke kwantumsprong in vinylontwikkeling

Thorens heeft met de Dave 008 een baanbrekend apparaat op de markt gebracht. Samen met de Emil Berliner Studio's in Berlijn en de MSM-studio's in München is de techniek voor een Dolby Atmos vinylplaat ontwikkeld.

De technologie voor het snijden van het analoge mastervinyl is gebaseerd op een evolutie van de Quadro LP, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw door muziekliefhebbers werd gewaardeerd. Fabrikant Thorens is volgens Gunter Kürten van Thorens sinds de start van het project betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe standaard en is de eerste fabrikant die een technische oplossing presenteert voor het afspelen van Dolby Atmos-gecodeerde platen.

Stefan Bock van MSM-Studio verklaart blij te zijn met de deelname van Thorens aan het project. “Thorens is een sterke partner die het potentieel van meerkanaals vinylweergave heeft erkend.” Rainer Maillard van Emil Berliner Studio verheugt zich erop de twee werelden van enerzijds puristische tweekanaals vinylweergave en anderzijds meerkanaals surround weergave samen te kunnen voegen.

De Dolby Atmos Vinyl Encoder Dave 008 van Thorens is het eerste apparaat dat deze techniek voor een breed publiek toegankelijk maakt. De Dave 008 kan eenvoudig worden toegevoegd aan elk Dolby Atmos geschikt AV-systeem. Elke draaitafel kan gebruikt worden om Dolby Atmos vinylplaten af te draaien.

Patrick Schappert, eigenaar van Grobi-TV in Kaarst, zal de wereldwijde distributie van de Dave 008 op zich nemen. “We zijn blij dat we een van de meest competente thuisbioscoopspecialisten aan boord hebben, zelfs buiten de grenzen van Duitsland,” aldus Schappert.

Thorens Dave 008: prijs en leveringsinformatie

De verkoop van de Dave 008 start vandaag op 1 april 2022. Voor net geen 1.000 euro wisselt de Dave 008 van eigenaar.


EDITORS' CHOICE