Pro-Ject Audio CD Box DS3: compacte en hoogwaardige CD-speler

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft een nieuwe CD-speler uitgebracht genaamd CD Box DS3. De nieuwe CD-speler kan alleen Red Book CD’s afspelen maar doet dat volgens de ontwerpers op een hoog niveau. DA-conversie komt voor rekening van een DAC-chip van Texas Instruments. Optioneel kunnen magnetisch te bevestigen houten zijpanelen worden geleverd.

Pro-Ject Audio CD Box DS3: CD-loopwerk en DA-converter

De CD Box DS3 wordt door Pro-Ject Audio Systems gepresenteerd als het eerste product in de nieuwe DS3-reeks. De leden van de DS3-productlijn kunnen worden gecombineerd met de leden van de DS2-reeks want de behuizingen blijven hetzelfde. Volgens de ontwerpers is de nieuwe CD Box DS3 een verzameling van de beste eigenschappen van zijn voorgangers met toevoeging van een nieuwe DAC chip van Texas Instruments type PCM1796 DAC. Bediening van de CD Box DS3 is eenvoudig: gebruik de knopjes op het front of de knopjes op de meegeleverde IR-afstandsbediening.

De CD Box DS3 concentreert zich op het zo goed mogelijk afspelen van de klassieke geperste Red Book CD’s. Het is dus geen alleseter. Volgens de fabrikant spelen pure CD-spelers doorgaans beter dan apparaten die allerlei verschillende schijfjes kunnen afspelen. Pro-Ject heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan de besturing van het loopwerk van de CD Box DS3. Het loopwerk wordt bestuurd door een Blue Tiger CD-80 servo van Stream Unlimited.

De behuizing is gemaakt van dikke aluminiumplaten. Volgens de ontwerpers worden fysieke trillingen van buiten effectief geweerd. Het loopwerk heeft een vierpunts ophanging. Drie punten zijn zacht en het vierde punt is hard waardoor trillingen veroorzaakt door bewegingen van de laser-opnemer naar het chassis worden geleid.

De gebruiker kan kiezen om het CD-loopwerk zonder de ingebouwde DA-converter te gebruiken. Digitaal signaal komt naar buiten via een optische en een coaxiale cinch-uitgang. De CD Box DS3 heeft geen digitale ingangen. De DA-converter kan dus niet voor een extern apparaat worden gebruikt.

Voor een verhoging van het afspeelniveau zou de gebruiker de optionele voedingseenheid Power Box DS2 kunnen aanschaffen. Verder kan Pro-Ject optioneel drie verschillende kleuren magnetisch te bevestigen houten zijpanelen leveren.

Pro-Ject Audio CD Box DS3: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zwarte en zilverkleurige uitvoering. De adviesprijs is net geen 700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE