NIEUWSPolk Audio

De Polk Audio MagniFi Mini AX is een kleine soundbar met Dolby Atmos en DTS:X-surroundgeluid, inclusief draadloze subwoofer

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Polk Audio heeft de MagniFi Mini AX aangekondigd, een relatief kleine soundbar die ondanks zijn kleine formaat surround-geluid kan produceren in de smaken Dolby Atmos en DTS:X. Een draadloze subwoofer wordt meegeleverd. De levering zou in de tweede helft van maart moeten gaan beginnen.

Polk Audio MagniFi Mini AX: soundbar van slechts 37 centimeter breed

De nieuwste soundbar van het Amerikaanse Polk Audio lijkt met zijn geringe afmetingen op een uit de kluiten gewassen bluetooth-luidspreker. Hoewel de MagniFi Mini AX helemaal met zijn tijd meegaat en dus ook muzieksignaal via bluetooth kan ontvangen, is hij niet bedoeld voor mobiel gebruik. Volgens de fabrikant levert de MagniFi Mini AX een kamervullend bioscoopgeluid met kristalheldere dialogen. Dat zou dus meer en beter geluid moeten zijn dan bij de doorsnee bluetooth-luidspreker.

Soundbars hebben een vast plek in de markt veroverd. Doorgaans klinkt een versterker met twee passieve luidsprekers beter dan een soundbar, maar niet iedereen wil dat neerzetten. Dan maar genoegen nemen met de geluidskwaliteit die de televisie zelf kan leveren? Platte televisies zijn, behoudens enkele uitzonderingen, zelden in staat om een los geluidssysteem te evenaren. Goed geluid komt nou eenmaal niet uit een klankkast die de vorm heeft van een pizzadoos. Wie dus het geluid van zijn televisie wil verbeteren en geen versterker en losse luidsprekers wil neerzetten, komt uit bij een soundbar, die eventueel gezelschap krijgt van een bijpassende subwoofer.

Een soundbar is makkelijk te plaatsen en te installeren. De nieuwe ultracompacte MagniFi Mini AX van Polk Audio is volgens de fabrikant niet alleen ultracompact maar ook ultramakkelijk om te gebruiken. De MagniFi Mini AX is uitgerust met Dolby Atmos en DTS:X en afgewerkt met Polk's gepatenteerde SDA-technologie. De MagniFi Mini AX kan ook tweekanaals geluid verwerken.

Meer geïnteresseerd in muziek? Luisteraars kunnen via wifi vanaf hun telefoon, tablet, of computer streamen met Apple AirPlay 2, Google Chromecast of Spotify Connect. De MagniFi Mini AX kan ook gemakkelijk worden verbonden met mobiele apparaten via Bluetooth.

Polk Audio MagniFi Mini AX: voorzien van vijf drivers en een aparte subwoofer

De MagniFi Mini AX is voorzien van vijf drivers en een aparte draadloze down-firing subwoofer. De ondersteuning van Dolby Atmos- en DTS:X-surroundgeluid brengt volgens de fabrikant een levensechte bioscoopervaring in het comfort van je eigen huis.

De technici van Polk hebben de surround-ervaring nog verder verbeterd door hun gepatenteerde vierde generatie SDA-technologie te integreren. Zo ontstaat een nog breder, nauwkeuriger klankveld dan Dolby Atmos of DTS:X op zichzelf kunnen leveren. Ook hebben ze de 3D Audio Mode toegevoegd om standaardgeluid en stereomuziek naar een hoger niveau te tillen. Deze modus zet het geluid om in 360-graden virtueel surroundgeluid, inclusief virtuele hoogtekanalen.

De krachtige, hypermoderne, draadloze, down-firing subwoofer is onderdeel van het hele MagniFi systeem. Hij maakt automatisch verbinding met de soundbar en kan overal binnen een straal van 6,7 meter worden geplaatst. Het geluid van de subwoofer kan naar wens worden aangepast met de BassAdjust functie. Deze functie zorgt ervoor dat de lage frequenties van de soundbar en de subwoofer mooi in elkaar overlopen.

Polk Audio MagniFi Mini AX: Voice Adjust, Movie modus en Music modus

De verstaanbaarheid van dialogen is van cruciaal belang om optimaal te kunnen genieten van met name films en concertregistraties en het volgen van nieuwsuitzendingen. Bij de MagniFi Mini AX werkt de gepatenteerde Polk VoiceAdjust technologie synergetisch met de speciale middenkanaal driver van de soundbar. Luisteraars kunnen het stemvolume dus harder zetten zonder het algehele volume aan te passen en missen zo geen enkel woord.

Met de Movie- en Music-modi kan de soundbar worden afgestemd op de content en in de Night-modus wordt het stemvolume automatisch verhoogd en de laagweergave gedempt. Zo kun je volgens de fabrikant 's avonds met een gerust hart televisie kijken zonder slapende familieleden of buren tot last te zijn.

Voor een meer complete surround-ervaring kunnen gebruikers Polk Audio SR2 draadloze luidsprekers toevoegen, die apart verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 179 euro. Hiermee creëer je volgens Polk Audio een fantastische multidimensionale Dolby Atmos- of DTS:X 5.1-ervaring.

Polk Audio MagniFi Mini AX: eenvoudig te installeren en te verbinden met iedere tv

Het MagniFi Mini AX-soundbarsysteem is een fluitje van een cent om te installeren. Je hebt slechts één kabel nodig om hem op je tv aan te sluiten via HDMI eARC/ARC (HDMI-kabel inbegrepen), optisch of AUX-in. Het handige OLED-display is gebruiksvriendelijk en gaat uit als het niet wordt gebruikt.

De MagniFi Mini AX wordt geleverd met een IR-afstandsbediening, maar werkt ook met de meeste tv-afstandsbedieningen en Roku TV voor een nog eenvoudigere installatie en bediening.

Polk Audio MagniFi Mini AX: prijs en leveringsinformatie

Het MagniFi Mini AX-soundbarsysteem van Polk Audio is vanaf de tweede helft van maart 2022 verkrijgbaar voor 479 euro via PolkAudio.com en erkende verkooppunten van Polk Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE