NIEUWSYamaha

Yamaha TW-E5B: in-ear hoofdtelefoon met Listening Care

Het Japanse Yamaha heeft de TW-E5B aangekondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die verkrijgbaar zal zijn in vier kleuren. De TW-E5B is voorzien van Yamaha’s Listening Care, een techniek die gehoorbeschadiging zou moeten voorkomen. de TW-E5B komt in de loop van april 2022 op de markt.

Yamaha TW-E5B

Yamaha's nieuwe TW-E5B draadloze oordopjes beloven voor je oren te zorgen en klinken volgens de fabrikant geweldig op elk volume. De lancering valt samen met de Wereldgehoordag en dankzij de Listening Care-technologie van het bedrijf die wordt voorgesteld als intelligente egalisatie op elk volume, zou gehoorbeschadiging uit moeten blijven. Naast de Listening Care-technologie beschikt de TW-E5B ook over een omgevingsgeluidsfunctie en een gamemodus.

Hoe werkt Listening Care precies? Yamaha legt uit dat we door de manier waarop ons gehoor werkt, vaak het gevoel hebben dat er een gebrek is aan hoge en lage frequenties bij het luisteren naar muziek op een laag volume. Dus om deze frequentie-extremen te horen, komen we in de verleiding om het volume hoger en soms te hoog te zetten, waarbij een verhoogd risico ontstaat op gehoorbeschadiging. Yamaha's Listening Care past volgens de ontwerpers echter de moeilijk hoorbare hoge en lage frequenties aan zodat de oorspronkelijke toonbalans van de muziek behouden blijft. Het resultaat is dat je zelfs bij lagere volumes plezierige muziek krijgt, aldus Yamaha.

 

Gehoorschade is een toegenomen risico vanwege het significant toegenomen gebruik van hoofdtelefoons en dan met name het gebruik van in-ear modellen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2019 een rapport gepubliceerd waarin wordt geschat dat meer dan een miljard jonge mensen het risico lopen vermijdbaar, permanent gehoorverlies te ontwikkelen als gevolg van onveilige luisterpraktijken. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat als langdurig luisteren met een hoog volume gehoorschade kan veroorzaken. Yamaha’s ListeningCare tracht gehoorschade te voorkomen.

Verder moet een hoofdtelefoon natuurlijk ook gewoon goed klinken. De zeven millimeter driver en uitgang van de E5B zijn op dezelfde as zijn geplaatst, waardoor obstakels zoveel mogelijk worden omzeild en interferentie en echo’s worden vermeden. Bovendien moet een klein gaatje aan de achterkant van de oordopjes de door de driver gegenereerde tegendruk regelen en het gebruik van lucht in de oordopjes maximaliseren voor een rijke laagweergave en driedimensionale presentatie.

De TW-E5B past volgens de makers goed in het oor en bovendien worden vier pasvormen meegeleverd. De TW-E5B water- en zweetbestendig volgens de IPX5-norm. De totale accucapaciteit is volgens Yamaha toereikend voor dertig uur muziekplezier. De TW-E5B kan 8,5 uur spelen en in de opberg en oplaaddoos is nog 21,5 uur beschikbaar. Daarnaast hebben ze on-ear bediening voor telefoongesprekken, het afspelen van muziek en activering van Siri/Google Assistant en werken ze samen met aangepaste EQ-instellingen in Yamaha’s Headphone Control-app.

Yamaha TW-E5B: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha TW-E5B in-ears zijn vanaf april verkrijgbaar in de kleuren blauw, bruin, zwart en wit. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE