NIEUWSSonos

Sonos Roam SL: draagbare waterdichte luidspreker en het goedkoopste model van Sonos

Sonos heeft de Roam SL aangekondigd, een draagbare luidspreker die heel veel lijkt op de eerdere Roam. De toevoeging SL staat voor Speechless, d.w.z de Roam SL heeft geen microfoons aan boord. Hij is mogelijk om die reden ook 20 euro goedkoper. De koper kan nog steeds kiezen uit een zwarte en witte uitvoering en de levering gaat vanaf 15 maart a.s. beginnen maar bestellingen kunnen al worden geplaatst.

Sonos Roam SL

De Sonos Roam SL heeft geen microfoons aan boord en dus ook geen spraakbediening. Voorts is de functie genaamd Sonos Sound Swap geschrapt. Dat is de functie waarmee gebruikers het afspelen van muziek kunnen verplaatsen naar een andere luidspreker van Sonos. Omdat er geen microfoons in de Roam SL zijn geplaatst, is Sonos Automatic Trueplay Tuning, de functie (alleen bij iOS) die de geluidskwaliteit optimaliseert op basis van de omgeving, ook niet toegankelijk. De gebruiker kan lage en hoge tonen echter nog steeds handmatig aanpassen via de Sonos-app. De Roam SL is wel waterdicht volgens de IP67-norm en de batterij zou voor circa tien uur muziekplezier moeten zorgen.

Muziek komt binnen via bluetooth of via wifi en AirPlay 2 wordt ook ondersteund. Via de Sonos app kunnen Sonos radio en de gangbare streamingdiensten worden gebruikt. De weergave wordt verdeeld over twee drivers, t.w. een tweeter en een middentoner/woofer. Twee Roam SL’s kunnen worden geconfigureerd tot stereopaar.

De afmetingen van de Sonos Roam SL zijn 168 x 62 x 60 millimeter en hij weegt 430 gram.

De levering van de Sonos Roam SL gaat van start op 15 maart voor een prijs van 179 euro. de koper kan kiezen uit de uitvoeringen Shadow Black en Lunar White.


EDITORS' CHOICE