NIEUWSDenon

Sound United (Denon, Marantz, B&W, etc.) wordt overgenomen door Masimo

Sinan Kökbugur | 16 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | Denon

Het Amerikaanse Sound United LLC, moederbedrijf van o.a. de audiomerken Marantz, Denon, Bowers & Wilkins en Classé, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door Masimo Corporation. Masimo is een toonaangevend wereldwijd medisch technologiebedrijf dat een verscheidenheid aan niet-invasieve bewakingstechnologieën voor ziekenhuis- en thuisomgevingen ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. Naar verluidt betaalt Masimo ruim een miljard dollar voor de overname van Sound United.

Sound United exploiteert de iconische consumentenmerken Bowers & Wilkins, Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, Classé en Boston Acoustics. De merken zijn verbonden door een toewijding aan de hoogste productienormen en een focus op ongeëvenaarde audiokwaliteit en prestaties, aldus Sound United. Ieder merk heeft zijn eigen identiteit, maar uiteraard wordt ook kennis en techniek gedeeld, alsmede distributie- en verkoopkanalen.

“Ik ben al lang een fan (en trotse eigenaar) van de iconische merken van Sound United en ben vereerd om ze door de volgende generatie van technologische evolutie te leiden,” aldus Masimo oprichter, voorzitter en CEO Joe Kiani. “Masimo deelt de toewijding van Sound United om innovatieve, best-in-class producten en ervaringen te bieden, met een niet-aflatende focus op het verbeteren van de consumentenervaring.”

Een combinatie van Masimo en Sound United zal sterkere relaties met consumenten creëren en naadloos hoogwaardige consumentenproducten leveren. Het bedrijf zal gebruik maken van de expertise van Sound United via consumentenkanalen om de distributie van Masimo's groeiende portfolio van consumentenproducten te versnellen. Het resulterende bedrijf zal profiteren van een professionele en consumententechnische functie van wereldklasse, gericht op producten die een impact hebben op het leven van onze consumenten, aldus het persbericht.

“We zijn enthousiast over deze transactie en zien een aanzienlijk potentieel in het combineren van onze expertise op het gebied van consumentenelektronica en audiotechniek met Masimo's sterke punten op het gebied van gezondheidszorg en monitoring,” aldus Kevin Duffy, CEO van Sound United. “Met onze staat van dienst op het gebied van innovatie als eerste in de sector, de beste producten in zijn klasse en een wereldwijd distributienetwerk, zijn we de ideale partner voor Masimo om de ervaring van de consumentengezondheidszorg te transformeren. Ik kijk ernaar uit om met het Masimo-team samen te werken om het leven van consumenten te verrijken.”

De transactie die naar verluidt een waarde heeft van 1,03 miljard dollar zal naar verwachting tegen het midden van 2022 worden afgerond, afhankelijk van de verkrijging van wettelijk verplichte goedkeuringen van mededingingsautoriteiten en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Na het afronden van de overname zal Kevin Duffy Sound United blijven leiden, waarbij hij rechtstreeks rapporteert aan Masimo voorzitter en Chief Executive Officer, Joe Kiani.

MERK

EDITORS' CHOICE