NIEUWSMcIntosh

McIntosh MX180: AV-processor met zestien audiokanalen

Het Amerikaanse McIntosh heeft de MX180 aangekondigd, een AV-processor die 8K-video kan verwerken via elke van de zeven geplaatste HDMI-aansluitingen. Niet alleen de beeldopties werken volgens de laatste stand van de techniek, maar de MX180 heeft ook zestien audiokanalen.De MX180 kan eventueel en tweede zone elders in de woning aansturen. De levering start in de loop van deze maand.

McIntosh MX180: geavanceerde AV-processor

De nieuwe MX180 is volgens McIntosh voorzien van de nieuwste techniek als het gaat om weergave van de 4K- en 8K-video. De MX180 heeft vijf HDMI-inagngen en twee HDMI-uitgangen en alle zeven HDMI-aansluitingen kunnen 8K/60 Hz en 4K/120 Hz beeldsignaal verwerken. De uitgangen kunnen worden gebruikt om dezelfde beelden op twee schermen weer te geven of twee verschillende bronnen/beelden naar twee schermen te zenden.

Alle HDMI-aansluitingen ondersteunen de nieuwste codecs, waaronder HDCP 2.3, 4:4:4 Color, Rec. 2020, Dynamic Lip-sync, 3D Video pass-through, Auto Low Latency Mode (ALLM), Quick Frame Transport (QFT), Quick Media Switching (QMS) en Variable Refresh Rate (VRR). Uiteraard worden High Dynamic Range formats (HDR) ook ondersteund, waaronder HDR (static HDR), Dynamic HDR, HDR10+, HLG en Dolby Vision (inclusief low latency).

Aan opties voor audio geen gebrek. In totaal zijn zestien kanalen beschikbaar dus de gebruiker heeft alle vrijheid om configuraties te gebruiken zoals bijvoorbeeld 15.1 of 9.1.6. Dolby Atmos, DTS:X Pro en Auro-3D worden ondersteund. Eén van de HDMI-uitgangen ondersteunt Audio Return Channel (ARC) en Enhanced Audio Return Channel (eARC).

De MX180 is ook voorzien van RoomPerfect software om het geluid aan te passen aan de akoestische omstandigheden van de luisterruimte.

Verder heeft de MX180 analoge en digitale ingangen en uitgangen voor het aansluiten van bronnen en er is ook een draaitafelingang voor aansluiting van een mm-element. Eventueel kan een tweede zone ergens in huis worden aangestuurd door de MX180.

McIntosh heeft naar eigen zeggen de constructie van de MX180 verbeterd. De MX180 blijft koeler dan voorgaande modellen. Het instellen van de MX180 is ook eenvoudiger gemaakt.

Nee, deze AV-processor heeft geen blauwe VU-meters, maar voor het overige zijn alle typische kenmerken van McIntosh aanwezig. Zwart glazen front? Check. Aluminium draaiknoppen? Check. Een centraal groenoplichtend logo? Check.

De MX180 kan met een grote variëteit aan eindversterkers worden verbonden. Vanwege de symmetrische aansluitingen kunnen lange XLR-kabels worden gebruikt.

McIntosh MX180: prijs en leveringsinformatie

De levering van de McIntosh MX180 begint als eerste in de loop van deze maand in de VS en Canada. De rest van de wereld zal snel volgen. Voor een bedrag van net geen 23.000 euro wisselt de MX180 van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE