NIEUWS

Lake People G105 Mk II: professionele hoofdtelefoonversterker handgemaakt in Duitsland

Het Duitse audiomerk Lake People dat zich met name richt op de professionele markt heeft de G105 Mk II uitgebracht, de opvolger van de populaire hoofdtelefoonversterker G105. De nieuwe G105 Mk II levert meer output, een verbeterde S/R-verhouding en betere overspraakdemping. Een vijftraps pre-gain-schakelaar past de versterker perfect aan verschillende hoofdtelefoonimpedanties aan. Naast de gebalanceerde ingangen biedt de G105 Mk II een schakelbare ongebalanceerde aansluiting en mono- en fase-omkeringsknoppen. Dankzij de innovatieve splitfunctie kunnen beide hoofdtelefoonuitgangen worden voorzien van twee verschillende mixen voor twee muzikanten.

Lake People is een merknaam van het Duitse Lake People electronic GmbH dat producten maakt onder de merknamen Lake People, Violectric en Niimbus. Lake People werkt naar eigen zeggen al tientallen jaren aan het perfectioneren van zijn producten volgens de slogan “Tools, not Toys” (ja, deze Duitsers spreken natuurlijk gewoon Engels want dat is commercieel verstandig). De nieuwe hoofdtelefoonversterker G105Mk II is het resultaat van deze optimalisatie-inspanningen en overtuigt met verbeterde specificaties en verschillende praktische uitbreidingen. En hij is relatief betaalbaar

Lake People G105 Mk II: verbeterde specificaties, verbeterd geluid

De nieuwe G105 Mk II stuurt nu de hoofdtelefoon naar keuze aan met een indrukwekkend vermogen van maximaal 2.300 mWatt. Overspraakdemping en S/R-verhouding zijn ook verder verfijnd door de ingenieurs van de aan het Bodenmeer gevestigde fabrikant om een helder, ongewijzigd geluidsbeeld te garanderen. De hoofdtelefoonversterker voldoet volgens de fabrikant aan de eisen die gelden voor studiogebruik en mastering-toepassingen.

Lake People G105 Mk II: geschikt voor elke impedantie

Hoofdtelefoons hebben verschillende impedanties die ook nog eens kunnen variëren n.a.v. de frequentie. Lake People weet deze bijzondere uitdaging te overwinnen. Met vijf schakelbare pre-gain-niveaus van -6, 0, +6, +12 en +18 decibel, stuurt de nieuwe G105 Mk II elke hoofdtelefoon optimaal aan en zorgt hij voor een comfortabele verplaatsing van de volumepot. De hoge uitgangsspanning is goed voor hoofdtelefoons met een hoge impedantie, terwijl de ruime hoeveelheid uitgangsvermogen het beste haalt uit hoofdtelefoons met lage impedantie en zelfs magnetostatische modellen. De Lake People G105 Mk II is geschikt voor het overgrote deel van de huidige hoofdtelefoonmodellen.

Lake People G105 Mk II: handige verbeteringen

Lake People G105 Mk II maakt verbinding met ongebalanceerde of gebalanceerde bronnen via cinch- of XLR-ingangen, waarbij de bron kan worden geselecteerd via een schakelaar. Het innovatieve splitcircuit verdeelt de stereo-ingangskanalen naar elk van de twee hoofdtelefoonuitgangen in mono, waardoor twee muzikanten kunnen worden aangesproken met verschillende monomonitormixen. De balanspot past het volumeverschil tussen de twee hoofdtelefoonuitgangen aan.

De G105 Mk II beschikt ook over een tuimelschakelaar die het ingangssignaal op mono zet of de fase van een van de stereokanalen omkeert. Deze functieset maakt de G105 Mk II tot een hoogwaardige en veelzijdige monitoringtool voor opname- en mixsituaties.

Lake People G105 Mk II: Duitse fabricagekwaliteit

Alle producten van Lake People worden volledig in eigen fabriek ontworpen en vervaardigd in de buurt van het Bodenmeer, inclusief de nieuwe G105 Mk II. De zorgvuldig geselecteerde componenten worden geassembleerd door hoogopgeleide specialisten om een innovatief circuitontwerp te creëren in een compacte behuizing van zwart geanodiseerd aluminium. Van de ultraprecieze 25 mm volledig aluminium volumeregelaar Alps-potentiometer tot de efficiënte interne voeding, Lake People garandeert premium kwaliteit en echte duurzaamheid door een duurzaam, geavanceerd ontwerp, aldus de verklaring van de fabrikant.

Lake People G105 Mk II: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Lake People G105 Mk II hoofdtelefoonversterker van Lake People is vanaf februari 2022 verkrijgbaar bij de vakhandel. De adviesprijs is 404,19 euro, maar – let op – dat is exclusief BTW.

Meer weten? Kijk dan op https://www.lake-people.de/.


EDITORS' CHOICE