Pro-Ject Audio CD Box S3 en Phono Box E BT5: de eerste producten van Pro-Ject van 2022

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio heeft twee compacte nieuwe producten gelanceerd. De Pro-Ject CD Box S3 cd-speler en de Pro-Ject Phono Box E BT5 zijn naar eigen zeggen de eerste producten van 2022. De CD Box S3 is voorzien van een nieuwe DAC-chip en de Phono Box E BT5 is een vriendelijk geprijsde phono-versterker die het phono-signaal uit de groef of een lijnsignaal via een cinch-kabel of via bluetooth door kan zenden. Beide apparaten zijn verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering.

Pro-Ject Audio CD Box S3

De nieuwe Pro-Ject Audio CD Box S3 is het eerste lid van de S3-productlijn. De nieuwe DAC-chip zorgt voor de DA- conversie met een bitdiepte en sampling rate tot 32-bit/384 kHz. Het slot-in-mechanisme trekt de cd soepel naar binnen en na een paar seconden is hij klaar om af te spelen.

Niet alleen is het circuitontwerp herwerkt, de behuizing is aanzienlijk veranderd en de CD Box S3 introduceert het volledig nieuwe S3-formaat van Pro-Ject. Naast de nieuwe volledig aluminium behuizing in een zwarte of zilveren afwerking, is er ook een 1,54-inch display met kleurinversiefunctie.

De CD Box S3 wordt in Europa gemaakt.

Pro-Ject Audio Phono Box E BT5: phono-versterker met bluetooth-zender

De Pro-Ject Phono Box E BT5 is een nieuwe budgetoplossing om een platenspeler of line-level apparaat te verbinden met de nieuwste draadloze technologie. De Pro-Ject Phono Box E BT5 biedt twee afzonderlijke ingangen, een phono-ingang en een lijnniveau ingang, evenals twee afzonderlijke uitgangen.

De E BT5  kan worden gebruikt als een gewone mm-phonotrap die wordt aangesloten op elke versterker via de lijnuitgang (3,5 mm-aansluiting) of hij kan worden gebruikt als een bluetooth 5.0 aptX- en aptX HD-streamer. Het neemt het geleverde analoge ingangssignaal van een draaitafel of lijnbron, zet het om en stuurt digitale audio naar elke bluetooth-ontvanger binnen een bereik van tien meter. Die apparaten kunnen bluetooth-koptelefoons, luidsprekers of een andere bluetooth-ontvanger zijn. Op deze wijze kan elke draaitafel met een draadloze hoofdtelefoon worden verbonden.

Pro-Ject Audio CD Box S3 en E BT5: prijzen en leveringsinformatie

Zowel de Pro-Ject Audio CD Box S3 als de E BT5 zijn verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering.

Pro-Ject Audio CD Box S3:   399 euro
Pro-Ject Audio E BT5:           149 euro


MERK

EDITORS' CHOICE