NIEUWSPhilips

TP Vision onthult nieuw Philips Fidelio draadloos AV-platform bestaande uit soundbar, subwoofer en satelliet speaker

TP Vision, beter bekend als Philips Sound, geeft een preview van drie nieuwe modellen die in de tweede helft van 2022 zullen toetreden tot het nieuwe Fidelio gefocuste AV-platform. Met de nieuwe premium soundbar, subwoofer en satellietspeaker maakt Philips Sound multi-room, multi-channel en hoogwaardige audiostreaming mogelijk, inclusief de premium prestaties, design en materialen waar de Fidelio-range voor staat. De Philips Fidelio FB1, Fidelio FW1 en de Fidelio FS1 zijn verkrijgbaar vanaf mei 2022.

Philips Fidelio AV-systeem

Het Philips Fidelio draadloze AV-systeem is gebaseerd op de gepatenteerde DTS Play-Fi-technologie en maakt gebruik van een premium app-gestuurd multi-room audioplatform. Zo wordt een gemakkelijke en naadloze verbinding en streaming geboden tussen compatibele tv's, mobiele apparaten, soundbars en speakers, die zich in de hele woning bevinden.

De nieuwe Philips Fidelio-range werkt bovendien met een naar eigen zeggen 'intelligent ecosysteem, waarbij elke speaker kan detecteren wanneer deze verbonden is met een ander Fidelio product. Zo kan er verbinding worden gemaakt met de Philips Fidelio FB1-soundbar, de Philips Fidelio FW1-subwoofer en kan een Philips Fidelio FS1-speaker toegevoegd worden voor gebruik als achterkanaal. Ook kan een tweede Philips Fidelio FS1-speaker toegevoegd worden om een stereo-effect te creëren. Ongeacht de combinatie, de producten passen zich automatisch aan om altijd de best mogelijke akoestische prestaties te leveren.

Philips Fidelio FB1 soundbar: kamervullende en meeslepende geluidsprestaties

De Philips Fidelio FB1 is een discrete, slanke 7.1.2-soundbar die speciaal is ontworpen als aanvulling op de nieuwste randloze, minimalistische high-end tv's en beschikt over 15 drivers en 310 Watt (RMS) vermogen om een enorm, kamervullende geluidsprestatie te garanderen.

De soundbar is verdeeld in onafhankelijke compartimenten voor de links-, center- en rechts-secties (LCR) om overspraak te minimaliseren en een uitstekende resolutie en helderheid te garanderen. Elk van de LCR-kanalen beschikt bovendien over een paar midrange-drivers die aan weerszijden van een tweeter zijn gemonteerd in een klassieke D'Appolito-opstelling die voor een betere integratie van het midden- en hoge bereik zorgen. Er zijn twee zijwaarts gerichte drivers gemonteerd, één aan elk uiteinde van de balk om het geluid verder de kamer in te laten gaan en een overtuigend surround sound-effect te creëren. Verdere uitbreiding wordt geleverd door twee speciale Dolby Atmos-elevatiedrivers die bovenop de balk zijn gemonteerd aan weerszijden van een speciale basbehuizing met twee subwoofers.

De premium afwerking waar de Philips Fidelio-range om bekend staat is terug te vinden in een Muirhead-lederen wikkel rond de afgeschuinde rand van de soundbar en een akoestisch transparant metalen gaas – allemaal ontworpen als perfecte aanvulling op de premium tv-modellen van Philips.

De Fidelio FB1 soundbar is vanaf mei 2022 beschikbaar met een adviesprijs van 800 euro.

Philips Fidelio FW1: draadloze subwoofer met geluid en design van hoge kwaliteit

De draadloze Philips Fidelio FW1-subwoofer bevat een grote naar beneden gerichte 8-inch driver, aangevuld met twee aan de zijkant gemonteerde, grote passieve radiatoren die ‘back-to-back’ werken. De subwoofer is bovendien voorzien van een krachtige 200 Watt (RMS) versterker die zorgt voor een diepe, snelle bas, ideaal voor zowel films als muziek. Met een afwerking van Muirhead-leer en hout en een bovenblad van geborsteld aluminium heeft de FW1 een premium, onderscheidend uiterlijk.

De Fidelio FW1-subwoofer is vanaf mei 2022 beschikbaar met een verkoopadviesprijs van 500 euro.

Philips Fidelio FS1: premium design draadloze luidspreker

De draadloze Fidelio FS1-speaker heeft een veelzijdig, flexibel ontwerp dat ideaal is om te worden gebruikt als een enkele eenheid, als een stereopaar of als satelliet speaker in een 7.1.4-systeem met de FB1 en FW1.

Een geavanceerde specificatie omvat een naar voren gerichte tweeter, een schuin naar boven gerichte middentoner en een naar beneden gerichte woofer in zijn eigen speciale deel van de behuizing. De basprestaties worden verder versterkt door de toevoeging van twee passieve radiatoren. Het vermogen is een royale 60 Watt (RMS) waardoor de FS1 goed presteert in middelgrote tot grotere kamers.

De Fidelio FS1 ziet er prachtig uit, zowel op zichzelf, maar ook als onderdeel van een Fidelio AV-systeem, aldus de fabrikant. De speaker deelt hetzelfde premium Europese ontwerp met een mix van Muirhead-leer en metaal voor een hoogwaardige afwerking die zelden wordt gevonden in dit marktsegment. En voor een unieke meeslepende AV-ervaring bevat de FS1 ook ingebouwde LED-lampen die zijn ontworpen om met Philips Ambilight-tv's te werken en te synchroniseren, waardoor het Ambilight-effect door de hele kamer wordt uitgebreid.

De Fidelio FS1 luidspreker is vanaf juni 2022 beschikbaar voor een adviesprijs van 300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE