NIEUWSAngstrom

Nieuwe ontwikkelingen bij Angstrom via Symphony Audio Import

Angstrom was een van de vele showstoppers van het Dutch Audio Event afgelopen najaar. In de luisterruimte in Veldhoven werden de bijzondere apparaten van het merk namelijk ingezet om een serieuze set Magico speakers van dezelfde importeur - Symphony Audio - aan te sturen. Op korte termijn gaan we meer horen van (en lezen over) Angstrom, dus we wilden je graag alvast wat achtergrond geven.

Angstrom Audio

"Onze kwaliteitsproducten weerspiegelen de waarden en overtuigingen van ons Italiaanse boetiekbedrijf, inderdaad een bedrijf dat in veel opzichten op een ambachtelijke winkel lijkt", zo introduceert de fabrikant zijn merk.

"De high-end audiomarkt, en inderdaad de audiomarkt in zijn geheel, biedt een indrukwekkende hoeveelheid keuze. De diversiteit gaat gepaard met beweringen van superioriteit, originaliteit en innovatie, allemaal in een eerlijke poging om de aandacht te trekken en met trots ontwikkelde producten te promoten. Hoe maakt een klant daarin een keuze? Het antwoord op deze vraag kan van individu tot individu enorm verschillen en bij Angstrom Audiolab geloven we dat wat we zeggen er uiteindelijk niet echt toe doet, we laten onze producten gewoon hun meester kiezen. We laten onze producten voor zichzelf spreken."

"Onze producten beginnen hun dialoog met een knipoog en dwingen je om te kijken. Is het modern? Is het vintage? Zijn het kleppen of solid-state? Hoeveel mag dat kosten? Hoe dichterbij je komt, hoe meer je je realiseert dat dit niet een product voor iedereen is. Het is een product van de hoogste kwaliteit, met een eigen persoonlijkheid en aura. Aluminium, staal, echt hout, uitstekende lak en verf. Je bent verslaafd, je moét horen hoe het klinkt."

Ondanks een voorliefde voor buizen maakt Angstrom audiolab gebruik van zowel solid state als buizentechnologie. Aan alle aspecten van het ontwerp en de productie wordt naar eigen zeggen religieuze aandacht besteed. Componenten en materialen voldoen aan de hoogste normen, vooral daar waar ze een invloed op het geluid bepalen. "De sticker "Handmade in Italy" kan niet waarachtiger zijn dan bij onze producten. Elk stuk dat onze werkplaats verlaat is het resultaat van vele uren handwerk, iets unieks en bijzonders."

Elk apparaat van Angstrom Audio is enig in zijn soort, vervaardigd in het eigen laboratorium met de zorg die gewoonlijk is voorbehouden aan een kunstwerk. Van de eenvoudigste geïntegreerde stereoversterker van de Stella-serie, tot de kolossale en exclusieve Quantum-serie, de bedrading van elk stuk is volledig in beeld, en gerealiseerd in strikte overeenstemming met de ontwerpspecificaties van Roberto Garlaschi.

"Is dat het allemaal waard? Dat bepaalt u uiteindelijk, maar zet eerst de schakelaar aan en laat onze apparaten zijn eigen antwoord geven." We waren welkom voor een uitgebreid interview én een eerste review, wordt dus snel vervolgd! Kun je niet wachten? Je vindt Angstrom bij Audio21, AudioXperience, Audiofile en New Music Brussel.

MERK

EDITORS' CHOICE