NIEUWSRotel

Rotel introduceert MKII-modellen van A12, CD14 en RCD-1572

Het Japanse Rotel introduceert de MKII-versie van de modellen A12, CD14 en RCD-1572, na de zeer succesvolle lancering van de modellen A14MKII, RA-1572MKII, RA-1592MKII, RC-1572MKII en RC-1590MKII. Rotel stelt bovendien door te zullen gaan met het lanceren van opgewaardeerde modellen, ter ere van het 60-jarig bestaan. De koper kan kiezen tussen zilverkleurige en zwarte uitvoeringen. In de loop van maart 2022 zou de levering moeten gaan beginnen.

Rotel A12MKII, CD14MKII en RCD-1572MKII

De nieuwe modellen profiteren van vernieuwingen en verbeteringen in de circuitontwerpen en van verbeteringen aan essentiële audiocomponenten. Dit resulteert in uitzonderlijke prestaties, verbeterde nauwkeurigheid en meer akoestisch detail. Het klankbeeld van de nieuwe modellen levert een bredere en meer authentieke presentatie van de muziek, met meer diepte en natuurlijke expressie.

Alle modellen zijn voorzien van een nieuwe, hoogwaardige, 32-bits DAC van Texas Instruments, verfijningen van de voeding, nauwkeurige akoestische koppelcondensatoren en isolatietechnieken voor printplaten die de ruisvloer verlagen en vervorming verminderen.

“De ingenieurs van Rotel bundelden meer dan 60 jaar ervaring met de nieuwste technologieën en innovaties om deze uitzonderlijke MKII-modellen te ontwikkelen,” zei Daren Orth, Chief Technology Officer van Rotel. “We maakten gebruik van Michi, Rotel en Tribute technologieën en zorgden ervoor dat de nieuwe MKII-modellen de prestaties leverden die dit iconische merk verdient, nu we ons jubileum vieren.”

De A12MKII bevat een nieuwe DAC, een digitale processor en een digitale interface chipset met twaalf complementaire veranderingen aan de eindversterker die de belofte van prestatie en waarde waarmaken. Elke MKII CD-speler is voorzien van een opgewaardeerd CD-loopwerk, nieuwe CD-controller chipset, DAC en afgestemde essentiële akoestische onderdelen. De CD14MKII en RCD-1572MKII hebben cinch-uitgangen en een coaxiale digitale uitgang, zodat de toestellen gebruikt kunnen worden als een CD-loopwerk met een externe DA-converter. De RCD-1572MKII heeft ook een volledig gebalanceerde, volledig differentiële XLR-uitgang die ongevoelig is voor externe ruis en RF-interferentie vermindert.

Rotel A12MKII, CD14MKII en RCD-1572MKII: prijzen en leveringsinformatie

De A12MKII, CD14MKII en RCD-1572MKII zijn vanaf maart 2022 in het zilver en zwart verkrijgbaar via erkende Rotel dealers.

Aanbevolen adviesprijzen:

Rotel A12MKII:             1.099 euro
Rotel CD14MKII:             749 euro
Rotel RCD-1572MKII:  1.099 euro

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE