NIEUWS

Sigberg Audio SBS.1: actieve tweeweg luidspreker van jonge Noorse fabrikant

Sigberg Audio is een jonge luidsprekerfabrikant gevestigd in Noorwegen en opgericht in 2020. Het bedrijf heeft een klein portfolio dat na toevoeging van de SBS.1, een actieve tweeweg luidspreker bestaat uit een drietal producten. Sigberg levert rechtstreeks aan de consument en dat leidt volgens de fabrikant tot een prijsvoordeel. De producten van Sigberg zijn leverbaar in een satijnwitte en satijnzwarte uitvoering.

Sigberg Audio: Noorse luidsprekerfabrikant

Sigberg Audio is een Noors luidsprekermerk dat begin 2020 is opgericht. Hetr portfolio is nog klein en bestaat louter uit actieve luidsprekers en subwoofers. De producten zijn ontworpen en geassembleerd in Noorwegen. De handgemaakte kasten komen uit Groot-Brittannië. De Noorse fabrikant levert rechtstreeks aan de consument en biedt gratis wereldwijde verzending aan van deur tot deur.

Sigberg Audio SBS.1: actieve tweeweg monitorluidspreker

De Sigberg Audio SBS.1 is een 2,5-weg gesloten monitorluidspreker, met actieve driekanaals klasse D versterkers en DSP. De actieve speakers hebben een modern en neutraal design.

De SBS.1 is een actieve luidspreker die is gebouwd om met een subwoofer te spelen. De cross-over ligt hoog en dat heeft als voordeel dat de SBS.1 zich slecht in geringe matre hoeft te bekommeren om de weergave van lage tonen. Het geluid overtreft volgens de makers niet alleen andere luidsprekers van vergelijkbare grootte. Gecombineerd met een subwoofer krijg je een soundstage die vergelijkbaar is met high-end vloerstaanders. Driver excursie wordt laag gehouden en vervorming tot een minimum beperkt, hoe hard je ook speelt, voor een moeiteloze dynamiek.

Eén of meerdere subwoofers van Sigberg Audio zijn het perfecte gezelschap van  de SBS.1, maar een hoogwaardige subwoofers van een andere merk kan natuurlijk ook worden ingezet. Omdat het systeem modulair is met kleine hoofdluidsprekers en een aparte subwoofer, kan het vrijwel overal worden geplaatst.

“Met behulp van de ingebouwde DSP krijgt de gebruiker toegang tot een 9-bands parametrische EQ waarmee de  frequentierespons in de kamer gecorrigeerd kan worden. Een bijna onzichtbaar systeem dat je letterlijk van je sokken blaast,” aldus Sigberg Audio op zijn website.

Sigberg Audio 10D Subwoofer

Volgens Sigberg Audio is de 10D subwoofer een van de kleinste dubbele 10 inch subwoofers ter wereld. De 10D is net als de SBS.1 voorzien van geavanceerde DSP. Het -3 dB-punt ligt aan de onderkant op 23 Hz. De klasse D versterker kan 500 Watt leveren.

Sigberg Audio Inkognito: subwoofer met driver van tien of twaalf inch

Het model Inkognito is een platte subwoofer die plat gelegd kan worden voor plaatsing onder een bank of tegen een muur. De Inkognito kan zelfs aan de muur worden gehangen. De drivers zijn afkomstig van Scan-Speak en ze worden aangedreven door klasse D versterkers. Het 10-inch model heeft 250 Watt aan boord en het 12-inch model het dubbele.

Sigberg Audio: prijzen en leveringsinformatie

Sigberg levert wereldwijd en berekent geen verzendkosten. Meer weten over de techniek of de prijzen van de producten van Sigberg Audio? Kijk dan op de website van Sigberg Audio.


EDITORS' CHOICE