NIEUWSYG Acoustics

YG Acoustics Peaks: nieuwe productlijn van luidsprekers voor muziek of thuisbioscoop

De Amerikaanse luidsprekerbouwer YG Acoustics heeft een nieuwe productlijn gelanceerd genaamd Peaks. De nieuwe Peaks familie bestaat uit zes modellen en biedt een nieuw instappunt voor het merk. Zowel de muziekliefhebber als de bezitter van een meerkanaals thuisbioscoop zou zich aangesproken moeten voelen door de nieuwe Peaks familie.

YG Acoustics Peaks

De YG Acoustics Peaks-productlijn bestaat uit vijf luidsprekermodellen genaamd Cairn, Tor, Talus, Ascent en Summit. Het zesde model is subwoofer Descent. De Cairn en Tor zijn tweeweg monitormodellen, de Talus is een tweeweg vloerstaander en de Ascent en Summit zijn drieweg vloerstaanders. De nieuwe productlijn is de instapproductlijn van YG Acoustics en belooft volgens de fabrikant ‚Äúop een nieuw referentieniveau voor hun prijs‚ÄĚ te presteren. YG Acoustics benadrukt dat alles, van de drivers, kasten en cross-overs tot het fineer, de lak en de interne bekabeling, zorgvuldig is geselecteerd en gemodelleerd om de meest nauwkeurige, meest muzikale uitvoering mogelijk te maken.

De nieuwe luidsprekers zijn voorzien van YG's eigen ForgeCore-tweeters en BilletCore-drivers. Deze zijn gemonteerd in dikke aluminium frontschotten die in eigen huis nauwkeurig zijn bewerkt tot een profiel dat wordt geleid door gedetailleerde computermodellering. De drivers krijgen muzieksignaal via met de hand gebouwde cross-overs die voorzien zijn van componenten van de hoogste kwaliteit op printplaten die YG met zijn eigen machines maakt.

De gesloten kasten van de nieuwe luidsprekers zijn gemaakt van een centimeter dikke, dichte harsvezel, gebogen tot exacte toleranties in op maat gemaakte persen en zijn voorzien van geavanceerde verstevigingen en akoestische absorptiemiddelen die kastresonanties en reflecties elimineren.

Het kleinste model van de Peaks familie is de YG Acoustics Cairn. Deze passieve tweeweg monitorluidspreker bevat een ForgeCore tweeter en een BilletCore driver met een diameter van 15 centimeter. De iets grotere Tor heeft een BilletCore driver van 18 centimeter en natuurlijk een wat grotere kast. De Talus is de kleinste vloerstaander in het assortiment, meet 1.015 x 270 x 325 millimeter (H x B x D) en is ook uitgerust met een ForgeCore-tweeter en een BilletCore driver van 18 centimeter.

De Ascent en Summit zijn drieweg vloerstaande ontwerpen, waarbij de Ascent een ForgeCore-tweeter bevat, samen met BilletCore drivers van 18 centimeter en 22 centimeter. Het grootste model is de Summit en deze is voorzien van een ForgeCore-tweeter en BilletCore drivers van 18 en 26 centimeter gemonteerd in een kast van 1.135 x 310 x 500 millimeter (H x B x D).

Alle Peaks modellen zijn passief, maar subwoofer Descent is actief en voorzien van een 1.000 Watt versterker  die een nieuwe BilletCore woofer met een diameter van 28 centimeter met een 3-inch spreekspoel, titaniumconus en geavanceerde magneet aanstuurt. De Descent meet 445 x 400 x 475 mm (H x B x D).

YG Acoustics Peaks: prijzen en leveringsinformatie

De leden van de YG Acoustics Peaks familie zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen Balanced Oak, Flamed Rosewood en Datuk Ebony. Voor monitormodellen zijn optionele zwarte aluminium standaards beschikbaar. We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook zijn wij in afwachting van prijsinformatie.


EDITORS' CHOICE