NIEUWSPS Audio

The Moon Leans In van Thom LaFond is de nieuwste uitgave van Octave Records

Octave Records is een platenlabel of muziekuitgever van het Amerikaanse audiobedrijf PS Audio. De nieuwste release van Octave Records is “The Moon Leans In” van singer/songwriter/gitarist Thom LaFond. Het album biedt een breed scala aan stemmingen en stijlen, van uitgeklede nummers op basis van akoestische instrumenten tot vrolijke, up-tempo stukken en zelfs wat vroege jazz- en swing-invloeden. Octave Records probeert zich met name te onderscheiden van andere muziekuitgevers door het audiofiele opnameproces.

Thom LaFond – The Moons Leans In

“The Moon Leans In” laat Thom kiezen voor een vocaal-gecentreerde en gemoedelijke stijl, en laat hem twee verschillende kwartetten leiden tijdens de opname. Het merendeel van de nummers bevat Thom en muzikanten die voornamelijk live spelen met enkele overdubs, met Thom op elektrische gitaar, zang, synthesizer, piano en akoestische gitaar, begeleid door Enion Pelta (zessnarige viool, achtergrondzang), Chris Duffy (vijfsnaar elektrische bas), Forrest Kelley (drums), Zea Stallings (backing vocals) en Katie Mintle (backing vocals). “To the Moon” en “So Busy in the Wild” tonen Thom en een akoestisch swingkwartet dat live in de studio speelt, waaronder Michelle Pietrafitta (drums), Jeremy Mohney (altsax) en John Heiland (akoestische bas).

Het album werd opgenomen in Animal Lane Studios in Lyons, Colorado met behulp van Octave Records' Pure DSD-proces en het Sonoma multi-track DSD-opnamesysteem, en gemixt bij PS Audio in Boulder, CO. “The Moon Leans In” is beschikbaar als een limited-edition release van 1.000 hybride SACD-schijven met de master DSD-laag en een CD-laag. Daarnaast kan het album worden gekocht als downloadbundel inclusief DSD64, DSDDirect Mastered 192kHz/24-bit, 96kHz/24-bit en 44,1kHz/16-bit PCM. Meer informatie is te vinden op de website van PS Audio.

Thom La Fond over zij nieuwste album: “als ik akoestische gitaar speel, word ik ingewikkelder met de arrangementen, en als ik piano speel, neig ik meer naar een soort van swing, geïmproviseerd jamming-gevoel. De meeste platenlabels staan erop dat je in je muziek heerst over één 'merk'. Octave was daar niet in geïnteresseerd en moedigde ons aan om te experimenteren.”The Moon Leans In toont deze stilistische diversiteit, van het poëtische titelnummer met zijn loping 3/4-time bounce, tot de swingkwartettracks en de vrolijke “Isolation Hymn”, een ironische kijk op de sociale afstand die iedereen moest doorstaan.

“The Moon Leans In” werd geproduceerd door Thom LaFond, opgenomen en gemixt door Jay Elliott en gemasterd door Gus Skinas. Jessica Carson was de uitvoerend producent. “Op sommige avonden, als de maan dichtbij is, lijkt het alsof hij binnenkomt om te luisteren,” merkte Thom op. “Ik speel graag muziek voor mensen, maar soms vind ik het gewoon leuk om alleen te zijn, en muziek spelen voor de maan voelt goed voor mij.”

Meer weten over de muziek of over de techniek achter het opnameproces? Kijk dan op de website van PS Audio.


EDITORS' CHOICE