NIEUWSUltrasone

Ultrasone Lapis ANC: de eerste draadloze in-ears van Ultrasone, met ANC

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Ultrasone heeft de Lapis ANC gelanceerd, de eerste volledig draadloze in-ears van het bedrijf en Ultrasone heeft meteen Active Noise Cancelling (ANC) ingebouwd. De makers beloven een bijzonder eenvoudige bediening, een lange batterijduur en meeslepend geluid.

Ultrasone Lapis ANC

Het in Duitsland gevestigde Ultrasone AG spreekt met deze nieuwe in-ear hoofdtelefoon van een echt juweeltje, namelijk een bijzonder veelzijdig juweeltje met uitstekende functies en een voor alle situaties ideale uitrusting. De Lapis ANC heeft een opvallend druppelvormig ontwerp. De behuizing met de driver is bolvormig en opent aan de ene kant in de oordopjes, die in de gehoorgang worden gestoken, aan de andere kant is een kleine verlenging bevestigd die de elektronica omvat en – praktisch gezien – ideaal lijkt om de in-ear oordopjes in het oor te steken of om deze er weer uit te halen.

Ultrasone Lapis ANC: Ultrasone S-Logic-technologie

Opvallend is dat Ultrasone AG ook in deze klasse zijn unieke Ultrasone S-Logic technologie gebruikt. Dit berust op het feit dat de drivers niet parallel aan het oor zijn geplaatst, maar onder een kleine hoek, zodat naar eigen zeggen een veel ruimtelijker geluid wordt geproduceerd. Een ander voordeel van deze technologie moet ook meespelen, namelijk dat je een aanzienlijk lager niveau nodig hebt in vergelijking met conventionele constructies om een vol, rijk en gedetailleerd geluid te bereiken. Dit is al voor het oor merkbaar, ook tijdens lange luistersessies.

De nieuwe Ultrasone Lapis ANC heeft een driver met een diameter van 13 millimeter.

Ultrasone Lapis ANC: bluetooth 5.2 en hybride ANC

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.2. De fabrikant belooft bijzonder nauwkeurige actieve ruisonderdrukking. Hiervoor zijn zes microfoons geïntegreerd in de Ultrasone LAPIS ANC True Wireless Earbuds, die continu de omgeving analyseren en het omgevingsgeluid dienovereenkomstig onderdrukken.

Er is ook een zogenaamde ambient sound mode, waarin de gebruiker kan aangeven dat hij niet volledig losgekoppeld is van de omgeving, maar dat omgevingsgeluid in een zekere mate wordt doorgelaten. Immers, de actieve ruisonderdrukking in combinatie met de passieve demping, veroorzaakt door de goede pasvorm, zou resulteren in een reductie van omgevingsgeluid tot wel 40 dB, zodat de gebruiker nauwelijks iets van de omgeving hoort. Dat is niet wenselijk voor iemand die deelneemt aan het verkeer of die een omroepbericht op een treinstation of vliegveld wil kunnen horen.

Ultrasone Lapis ANC: eenvoudige bediening

Het in- en uitschakelen van de ruisonderdrukking is net zo intuïtief als de hele besturing en gaat heel eenvoudig met behulp van sensorknopjes op de behuizing van de oordopjes. Daar hoort ook de handsfree-functie bij, die de Ultrasone LAPIS ANC True Wireless Earbuds natuurlijk bieden, waarbij de fabrikant kristalheldere spraakkwaliteit belooft. De zes microfoons kunnen ook worden gebruikt om de smartphone via spraak te bedienen, of het nu Apple Siri op Apple iOS of Google Assistant op Google Android is.

Ultrasone Lapis ANC: lange batterijduur en draadloos opladen

De in de oordopjes geïntegreerde 65 mAh-batterij maakt tot negen uur speeltijd mogelijk, terwijl de meegeleverde transport- en opbergdoos met 650 mAh batterij nog eens 35 uur speeltijd mogelijk maakt. Na slechts tien minuten opladen geven de oordopjes anderhalf uur muziekgenot. Vermeldenswaard is ook dat de transportdoos niet alleen via USB-C kan worden opgeladen, maar ook Qi draadloos opladen ondersteunt.

Ultrasone Lapis ANC: prijs en leveringsinformatie

De Ultrasone Lapis ANC True Wireless in-ear hoofdtelefoon kan op de website van het bedrijf worden gereserveerd. Naar verwachting zal de levering eind januari of begin februari 2022 gaan beginnen. De adviesprijs voor de Ultrasone Lapis ANC True Wireless Earbuds is 179 euro.


EDITORS' CHOICE