NIEUWSCanton

Canton Sound M: geavanceerde compacte soundbar

De Duitse audiofabrikant Canton heeft de Sound M gelanceerd, een relatief compacte maar geavanceerde soundbar die het geluid van een platte televisie een kwalitatieve boost zou moeten geven. De bovenkant van warmtebehandeld en gepolijst glas geeft de Sound M een edele uitstraling. In totaal zijn zes actieve drivers in de Sound M geplaatst en een totaal versterkervermogen van 300 Watt.

Canton Sound M: krachtig geluid voor een platte TV

De huidige platte televisies kunnen een verbluffende beeldkwaliteit hebben, maar de geluidskwaliteit is vaak verre van verbluffend. Dat is waar een soundbar of een externe audioset om de hoek komt kijken. “Met onze gloednieuwe Soundbar Sound M beleef je je favoriete films of sportevenementen in uitstekende geluidskwaliteit. En met minimale installatie-inspanning. Dankzij Virtual Surround-technologie levert de Sound M een indrukwekkend surroundgeluid uit een compacte behuizing van 725 mm breed en slechts 64 mm hoog en 100 mm diep. In de optisch onopvallende behuizing van massief HDF zorgt de fijnste Canton-technologie voor krachtig geluid op je tv. Muziek afspelen vanaf je mobiele telefoon of tablet is kinderspel met de easy pairing-functie en dankzij de Bluetooth-interface met apt-X lossless in de beste geluidskwaliteit,” aldus de Duitse fabrikant Canton op zijn website.

Vier woofers van 50 millimeter met een aluminium conus en twee tweeters van 19 millimeter in een tweewegconfiguratie voorzien de Sound M van gedetailleerde middentonen met uitstekende dialoogweergave en kristalheldere hoge tonen. Met de ondersteuning van 300 Watt systeemvermogen en twee grote passieve radiatoren slaagt de compacte soundbar erin een indrukwekkende bas te leveren.

Dankzij de 4K-compatibele HDMI-poorten kunnen de tv en maximaal drie andere afspeelapparaten snel en gemakkelijk op de Sound M worden aangesloten. Met behulp van het on-screen display op de tv kun je je soundbar eenvoudig configureren en bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast heeft de Sound M soundbar zowel een optische digitale ingang als een coaxiale digitale en een analoge RCA-ingang.

De bovenkant van de soundbar is gemaakt van glas. De kast, die slechts 6,4 centimeter hoog is en hoogglans gelakte oppervlakken heeft, staat prachtig in elke woonkamer. Het geluid van de soundbar is eenvoudig uit te breiden met twee Canton Smart-speakers als surround-speakers en een Canton Smart Sub. Als je wilt, kan hij zelfs worden omgevormd tot een pure center-luidspreker als je op zoek bent naar een bijzonder compacte en platte luidspreker. Ideaal als er maar weinig ruimte onder de tv beschikbaar is en je al een Smart Amp of Smart Connect hebt, die de Sound M dan als center aanstuurt.

Canton geeft een frequentiebereik op van 41 Hz tot 23 kHz. De cross-over vindt plaats op 3 kHz. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

De adviesprijs van de Canton Sound M is 579 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE