NIEUWSRega

Rega lanceert compacte phono-versterkers Fono MC MK4 en Fono MM MK5

Sinan Kökbugur | 19 november 2021 | Fotografie Fabrikant | Rega

Het Britse audiobedrijf Rega heeft een tweetal compacte phono-versterkers uitgebracht. De Fono MC MK4 versterkt het muzieksignaal van een mc-element en de Fono MM MK5 doet dat voor een mm-element. 

Rega Fono MC MK4: phono-versterker voor mc-elementen

De Fono MC MK4 van het Britse Rega is een MC-phonotrap voor gebruik met low-output mc-elementen. De nieuwe phono-versterker is het resultaat van het ontwikkelingswerk dat is uitgevoerd voor de bouw van phono-versterker Aria. Op de achterkant zijn dip-switches geplaatst voor instelling van zowel weerstand als capaciteit, samen met twee verschillende versterkingsinstellingen, waardoor de Fono MC MK4 ingesteld kan worden op breed scala aan mc-elementen.

De Fono MC MK4 gebruikt de LSK389 FET met laag geluidsniveau van Linear Systems in een volledig discrete ingangstrap waar een laag geluidsniveau en lineariteit van vitaal belang zijn om het beste uit een mc-element te halen. Vanwege de hoge ingangsimpedantie van de FET zijn de belastingseffecten van het versterkercircuit minuscuul en hebben ze volgens Rega geen invloed op de prestaties van het aangesloten element.

In de RIAA-egalisatieversterker wordt een operationele MUSE-versterker gebruikt. Polypropyleencondensatoren zijn gebruikt in het signaalpad en in de RIAA-egalisatiecircuits.

Rega Fono MM MK5: phono-versterker voor mm-elementen

De Rega Fono MM MK5 heeft dezelfde behuizing als de Fono MC MK4, maar is gebouwd om het signaal van mm-elementen te versterken. In tegenstelling tot de Fono MC MK4 is de Fono MM MK5 niet instelbaar.

De Fono MM MK5 maakt gebruik van een volledig discrete, trapsgewijze, complementaire ingangstrap. De RIAA-egalisatie is opgesplitst in twee fasen om interactie te minimaliseren.

In het signaalpad zijn polyestercondensatoren gebruikt en in de RIAA-egalisatiecircuits worden polypropyleencondensatoren gebruikt. De Rege Fono MM MK5 biedt 41,4 dB versterking en dat is prima voor mm-elementen die meer dan 3 mVolt leveren.

De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


MERK

EDITORS' CHOICE