NIEUWSSonos

Sonos en Bluesound vernieuwen hun software voor een betere surround ervaring

Fabrikanten Sonos en en Bluesound hebben ieder onafhankelijk van elkaar aangekondigd dat de software van hun streaming-apparaten is vernieuwd. Sonos heeft ondersteuning van DTS toegevoegd aan de S2-software. Bluesound heeft Dolby Atmos toegevoegd aan de Bluesound Pulse Soundbar+.

Sonos voegt DTS-ondersteunig toe aan luidsprekers met S2-software

Sonos heeft ondersteuning van DTS Digital Surround toegevoegd aan zijn S2-besturingssysteem. Daarmee krijgen diverse hometheater luidsprekers van de afgelopen jaren ondersteuning voor het afspelen van DTS-geluid.

De ondersteuning voor DTS zit in versie 13.4 van het Sonos S2-besturingssysteem. Alleen DTS Digital Surround 5.1 wordt ondersteund. Er is geen ondersteuning voor DTS-HD en DTS:X. Ondersteuning van DTS was overigens afgelopen september al aangekondigd bij de introductie van de nieuwe Beam-soundbar. Ook eerste generatie van de Beam, de Playbar, Playbase, Amp en Arc krijgen via de update DTS-ondersteuning.

Met de toevoeging van DTS-ondersteuning krijgen Sonos-gebruikers meer mogelijkheden om surroundgeluid af te spelen. DTS is een tegenhanger van Dolby Digital en wordt bijvoorbeeld gebruikt op sommige blu-rays. Disney kondigde onlangs aan dat zijn streamingdienst Disney+ ondersteuning krijgt voor DTS-geluid.

Sonos software-update: verbetering accumanagement van modellenRoam en Move

De nieuwe software verbetert meteen de batterijbesparing op Roam en Move: Wanneer deze instelling is ingeschakeld via de Sonos-app, worden deze draagbare luidsprekers automatisch volledig uitgeschakeld na dertig minuten inactiviteit. Wanneer ze zijn uitgeschakeld, behoudt de Move de batterijlevensduur tot dertig dagen en de Roam tot zeventig dagen. Als batterijbesparing is ingeschakeld, moeten luisteraars Roam en Move inschakelen met de fysieke aan/uit-knop voordat ze beginnen met afspelen.

BluOS versie 3.16: toevoeging van Dolby Atmos aan Bluesound Pulse Soundbar+

Vrijwel tegelijkertijd heeft concurrent Bluesound ook een update van zijn ecosysteem aangekondigd. De belangrijkste wijziging is de toevoeging van ondersteuning van Dolby Atmos aan de Pulse Soundbar+. De nieuwe software is gratis beschikbaar voor alle eigenaren van de Pulse Soundbar+ en Bluesound belooft een geweldige 3D-ervaring.


EDITORS' CHOICE